Ország-világ

2017.12.15. 20:31

Gulyás Gergely: az eredményekről és a biztonságról szól majd a Fidesz kampánya

A 2010 óta eltelt időszakban az ország által elért eredményekről, valamint a migrációval összefüggésben a biztonságról fog szólni a Fidesz kampánya a 2018-as választások idején - közölte a párt parlamenti frakciójának vezetője pénteken, keszthelyi sajtótájékoztatóján.

Gulyás Gergely elmondta: a választások lehetséges időpontját az alaptörvény szabályozza, a pontos időpontot pedig a köztársasági elnök határozza meg. Ezek ismeretében április-májusban lehet a következő országgyűlési választás, vagyis a legkorábbi lehetséges időpont esetében nincs már négy hónap sem hátra.


A Fidesz két fontos kérdésről akar majd beszélni a kampányban. Az egyik, hogy milyen eredményeket ért el Magyarország 2010 óta, a másik pedig a migrációs nyomás okozta biztonság kérdése - jelezte.


Kifejtette: Magyarország a 2010-es csődközeli állapot után mostanra stabil gazdasági helyzetbe került, a gazdasági növekedés - amellyel az Európai Unión belül az első harmadba tartozunk - a bérek növelésére is lehetőséget adott. 


"Soha ilyen alacsony kamatokkal nem lehetett hitelt felvenni", több mint 700 ezerrel többen dolgoznak, mit 2010-ben - tette hozzá.


Kiemelte, a kormány mögött világos eredmények vannak, a családpolitikában és a nemzetpolitikában is nagyon komoly előrelépést sikerült elérni, szombaton veszi át például az egymilliomodik külhoni állampolgár az állampolgársági dokumentumait a köztársasági elnöktől.


"Egyetlen kormányzás sem mentes a hibáktól, a gyarlóságoktól", de mindezzel együtt is olyan kormányzati teljesítmény áll a jelenlegi kormánypártok mögött, amelyek ismeretében joggal kérheti a Fidesz és a KDNP a polgárok támogatását a harmadik ciklusra is - közölte Gulyás Gergely.


A politikus beszélt arról is, hogy a másik fontos kampánytéma a biztonság lesz, az elmúlt másfél-két évben ugyanis az Európai Unió országaiban nem volt olyan választási kampány, amelyben ne a migráció lett volna az egyik legfontosabb téma. 


"Küzdünk azért, hogy mi magunk választhassuk meg, kivel akarunk együtt élni és kivel nem" - tette hozzá a Fidesz frakcióvezetője. 


Manninger Jenő, Keszthely térségének fideszes országgyűlési képviselője, miniszteri biztos arról beszélt, hogy szeretnék megköszönni Keszthely térségében is a nemzeti konzultáción való részvételt. Pontos adat nincs arról, hogy ebben a választókerületben hányan válaszoltak a kérdésekre, de a korábbi hasonló kampányok alapján tudni lehet, hogy Keszthely környékén is magas szokott lenni a részvétel - mondta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában