Ország-világ

2017.10.04. 13:58

Újra szövetkezik az Együtt és a Párbeszéd Magyarországért

A 2014 novemberi PM-taggyűlésen határoztak úgy, hogy a párt önállóan folytatja. Ekkor hivatalosan is megszűnt az Együtt és a PM közötti együttműködés.

Az Együtt-PM szövetség még a 2014-es parlamenti választások előtt jött létre. A PM ekkor kötött szoros partnerséget Bajnai Gordon pártjával, az Együttel. Bajnai aztán kiszállt a politikából, az önkormányzati kampányban pedig szembekerült egymással a két párt vezetése - idézte fel az Index.


Azonban most változás történt a két párt viszonyában. Budapesten, sajtótájékoztatón jelentette be Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke Juhász Péter Együtt-elnökkel közösen, hogy a

PM készen áll, hogy az Együttel közösen induljon el a 2018-as választáson.

A társelnök hozzátette, hogy  "a formáról a következő hetekben egyeztetünk", de arra lehet számítani, hogy közös listán, közös jelöltekkel fog indulni a két párt.

 

Fotó: Soós Lajos / MTI

Fotó: Soós Lajos / MTI



A lap arról is beszámolt, hogy a két párt együtt szeretne tárgyalni a többi ellenzéki pártnak az együttműködésről. Juhász Péter ugyanis azt mondta, hogy "ez a kör bővülhet", "ki kell nézni a saját fejünkből, együtt kell működni a demokratikus pártoknak". Vagyis nem tett még le az új pólus megalakításáról - idézte a lap.


Azonban a szerdai egyeztetésre az LMP és a Momentum nem ment el. Szabó Tímea ugyanakkor azt mondta, hogy ezekkel a pártokkal is szeretnének koordinálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában