Ország-világ

2017.10.13. 12:37

Új köntösbe öltöztetnék az ország legmagasabb pontját

Több ütemben megvalósuló beruházással újulhat meg a Kékestető.

Október 14-e legyen a Kékestető napja! Az ötlet Dobróka Tamás lokálpatrióta vállalkozó fejéből pattant ki, akinek szívügye a Kékes.

 

Szeretnénk, ha több figyelem és érdeklődés irányulna a Kékestetőre és a régióra. Itt van az ország legmagasabb pontja, a magaslati gyógyhely különleges klímája mellett a Mátra panorámája páratlan turisztikai látványosság

– mondja Dobróka, aki szerint a Kékes csúcsát jelző, háromszög formájú sziklakő is megérett az újragondolásra.

 

Terveink között szerepel egy országos művészeti pályázat kiírása, amin bárki elindulhat. Izgalmas lenne megismerni a kreatív alkotók és fiatal művészek gondolatait, mit fejez ki számukra a Kékestető a 21. században, milyen méltó szimbólumot tudnak elképzelni Magyarország legmagasabb helyén.

GALÉRIA - Új köntösbe öltöztetnék az ország legmagasabb pontját


A Kékes új köntösbe öltöztetésének vágyát tudatosan erre a hétre időzítették: az október 14-i dátum a hegycsúcs 1014 méteres hivatalos magasságára utal. Természetesen az új szimbólum felállítása mellett több "álom-ötlet" is szerepel, amivel még inkább rászolgálna a "Magasan a legjobb – minden évszakban" szlogenre a Kékestető szűkebb és tágabb környéke.


A Kékestető Nonprofit Kft. tervei szerint a megújulás több lépcsőben történhetne: a csúcskő körüli terület parkosítása mellett felújításra, bővítésre kerülne a Kékestetőn található, kisgyermekes családok részére felállított játszótér, valamint megújulna az étterem és a vendégház is.


A Kékestető Nonprofit Kft. vezetői és Dobróka Tamás együtt bíznak abban, hogy az ország legmagasabb pontja végre a rangjához méltó, modern és elegáns formában tündökölhet.

Címkék#belföld
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában