Ország-világ

2017.10.04. 15:50

Több mint 500 munkavállalójától válik meg a Magyar Telekom

A tájékoztatás szerint a Magyar Telekom a távozó munkatársak újra-elhelyezkedését aktív álláskereséssel, munkaerő-piaci tréninggel és személyes tanácsadással támogatja.

A Magyar Telekom közel 350 anyavállalati munkavállaló elbocsátásáról állapodott meg az érdekképviseletekkel, további nagyjából 160 fős létszámleépítés a társasági projekt erőforrás-igények csökkenésével összefüggésben valósulhat meg, az érintett munkavállalók jelentős része várhatóan 2017 végével távozik a társaságtól - közölte a cég az MTI-vel szerdán.


Az intézkedéssel felszabaduló személyi jellegű költség tömeg jelentős része a stratégiai növekedéshez kapcsolódó tevékenységek erőforrás-bővítését biztosítja - áll a közleményben.


A végkielégítéssel kapcsolatos költségek teljes összege megközelítőleg 2,8 milliárd forintot tesz ki, melynek jelentős részét 2017 negyedik negyedévében könyveli el a Telekom.


A társaság közölte azt is, hogy munkavállalói átlagosan 5 százalékos bérfejlesztést kapnak 2018. január 1-jétől.


Az intézkedések következtében várhatóan a munkaerő költségek nem változnak 2018-ban 2017-hez képest.


A tájékoztatás szerint a Magyar Telekom a távozó munkatársak újra-elhelyezkedését aktív álláskereséssel, munkaerő-piaci tréninggel és személyes tanácsadással támogatja, bízva abban, hogy ezen eszközeivel is hozzájárul ahhoz, hogy a távozó, korszerű szaktudással rendelkező, szakképzett munkavállalók mihamarabb újra el tudjanak helyezkedni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában