Ország-világ

2017.10.27. 00:26

Nyolc gyermekes nőt köveztek halálra Szomáliában

A 30 éves anyát azért ítélték halálra az iszlamisták, mert megcsalta a férjét.

Hűtlenségért kövezett meg nyilvánosan egy nőt Dél-Szomáliában az al-Shabaab terrorszervezet csütörtökön - közölte az iszlamisták egyik magas rangú vezetője.

Sejk Mohamed Adu Abdalla - aki az al-Shabaab "kormányzójának" tekinti magát az ország déli fekvésű jubai régiójában - közölte: a 30 éves Habiba Ali Isakot, nyolc gyermek anyját halálra kövezték Sakow településén.

A fővárostól, Mogadishutól 515 kilométerre délnyugatra fekvő település és környéke teljes egészében az al-Shabaab uralma alatt áll.

Az iszlamisták ismételten halálra ítéltek vagy róttak ki kíméletlen büntetéseket vallási vétségek elkövetőire és állítólagos tolvajokra, levágva valamelyik végtagjukat.

Abdalla elmondta: Isak törvényes férjével és gyermekeivel élt Hagar faluban, de megcsalta hitvesét, amikor állítása szerint Mogadishuba utazott, hogy meglátogassa rokonait. A nő férje, Ali Ibrahim azonban kiderítette, hogy felesége nem utazott a fővárosba, hanem újra férjhez ment és Sakow településén él. "Törvényes férje az ügyet bíróság elé vitte. A nő pedig elismerte, hogy törvénybe ütköző módon újraházasodott. A saría (iszlám törvénykezés) értelmében nyilvánosan halálra kövezték a délután folyamán" - tette hozzá a terrorszervezet "illetékese", aki szerint a második férj szökésben van.

Az al-Kaidával szövetséges al-Shabaab visszaszorulóban van a nyugat-afrikai országban, de évek óta küzd azért, hogy Szomáliát a saría (iszlám törvénykezés) radikális értelmezésén alapuló államává alakítsa át.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában