Ország-világ

2017.07.11. 12:06

Lemondásra szólította fel az ellenzék a pakisztáni miniszterelnököt

Lemondásra szólította fel kedden az ellenzék Navaz Sarif pakisztáni miniszterelnököt, mert a Panamából indult offshore-botránnyal kapcsolatban folyó vizsgálat megállapította, hogy "tátongó szakadék" van a kormányfő és családja bevételi forrásai és bevallott jövedelme között.

A vizsgálóbizottságot a pakisztáni legfelsőbb bíróság utasítására hozták létre áprilisban, miután kiderült, hogy Sarif és családja is szerepel azok között, akik offshore cégeket működtettek a panamai Mossack Fonseca ügyvédi irodán keresztül, ahonnan hatalmas mennyiségű adat szivárgott ki, betekintést nyújtva abba, hogy mozgatják és rejtik el vagyonukat a világ hatalmasságai a hatóságok elől.


A pakisztáni vizsgálat a miniszterelnök és családja külföldi vagyonát vette számba, és azt állapította meg, hogy hatalmas űr tátong a család jövedelme és bevallott vagyona között.


Imrán Hán korábbi krikettsztár, az ellenzéki Pakisztáni Igazság Mozgalom vezetője kijelentette: a miniszterelnököt nagyon súlyos gazdasági bűncselekménnyel vádolják, s ezért azonnal le kell mondania. A Dzsamaat-i-Iszlami párt és Aszif Ali Zardari korábbi államfő is távozásra szólította fel Sarifot.


A miniszterelnök környezete szerint viszont a vizsgálat nem más, mint összeesküvés a kormányfő és a pakisztáni demokrácia ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában