Ország-világ

2017.07.27. 14:16

Háromra nőtt az egyiptomi késelő áldozatainak száma - Belehalt sérüléseibe a cseh nő

A 36 éves cseh asszony, akit a támadás után azonnal Hurghadából Kairóba szállítottak és ott egy kórházban kezeltek, csütörtökre virradóra halt meg.

Belehalt sérüléseibe az a cseh nő, akit két hete sebesített meg késsel egy fiatalember az egyiptomi Hurghadában - közölte a cseh külügyminisztérium és az egészségügyi minisztérium közös közleményben csütörtökön Prágában.


A július 14-i késeléses támadás áldozatainak száma ezzel háromra emelkedett. A cseh asszonyon kívül két német nő a további áldozat, míg hárman könnyebb sérüléseket szenvedtek. A nők a szállodájuk körzetében tartózkodtak, amikor a támadás történt. A késelést elkövető fiatalembert az egyiptomi rendőrség letartóztatta. Az egyiptomi támadó a cseh nőt a hátán és a lábán késelte meg. A sérüléseket az első napokban az orvosok közepesen súlyosnak minősítették. A nő állapota azonban a hét elején váratlanul súlyosan romlott, és kedden már az agyhalál állapotába került.


A 36 éves cseh asszony, akit a támadás után azonnal Hurghadából Kairóba szállítottak és ott egy kórházban kezeltek, csütörtökre virradóra halt meg. A család kérésére a cseh hatóságok további részleteket nem közöltek sem a nőről, sem sérüléseiről.


Prága diplomáciai jegyzékben kérte Egyiptomot, hogy tisztázza a tragikus eset hátterét. Egyiptomban jelenleg több ezer cseh turista tartózkodik, de a prágai utazási irodák közlése szerint a tragédia ellenére eddig senki sem kérte idő előtti visszatérését Csehországba. A külügyminisztérium felhívásában nagy óvatosságra kérte az Egyiptomban tartózkodó cseh állampolgárokat, ugyanakkor az Egyiptomba utazástól nem tanácsolt el.


Hurghadában 2016 januárjában volt ezt megelőzően legutóbb terrortámadás. Akkor két, lőfegyverrel, késsel és robbanómellénnyel felfegyverkezett férfi rontott be egy szállodába, ahol három külföldi turistát megsebesítettek. A támadók gyaníthatóan az Iszlám Állam nevű terrorszervezet szimpatizánsai voltak. A prágai sajtó szerint a mostani késelő férfi szintén kapcsolatban volt az Iszlám Állammal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában