Ország-világ

2017.06.02. 19:34

Vona ismét előhúzta a Trianon-kártyát

A Jobbik elnöke szerint nemzeti stratégiává kell tenni az autonómiatörekvéseket.

Gyermekeinknek sikertudatot kell adni: "magyar vagy és győztes", az autonómiatörekvéseket pedig nemzetstratégiává kell tenni - mondta a Jobbik Magyarország Mozgalom elnöke Gyöngyösön a trianoni évforduló alkalmából tartott megemlékezésen.


Vona Gábor azt feszegette beszédében, hogy lehet-e többet is tenni annál, mint amit eddig évről évre tettünk; hogy eljövünk a megemlékezésre, felsoroljuk veszteségeinket és a trianoni sorscsapás felelőseit megnevezzük.


Feltette magának a kérdést, mit vár tőlünk a magyar jövő, hogyan tudunk a sorscsapásból erőt meríteni - mondta Vona Gábor, és három "programpontban" foglalta össze a választ: emlékezni, elemezni, erősödni.


Múlt nélkül nincs jövő, de az emlékezet nem lehet protokolláris - folytatta. El kell vinni a gyerekeket a határon túlra, megmutatni nekik azt, ami ott még magyar. Sikertudatot kell adni nekik, tudatosítani bennük, hogy "magyar vagyok és győztes, mert ennyi tragédia után még mindig itt vagyok" - fogalmazott a pártelnök.


Vona Gábor szerint erősödésünknek nemcsak az autonómiatörekvések támogatásában kell megnyilvánulnia, hanem abban is, hogy "az újabb Trianonnak", a népességfogyásnak és az elvándorlásnak gátat szabjunk.


Azt kell elérni, hogy mindenki a saját szülőföldjén boldogulhasson, "a migránsok is, de mi is" - jelentette ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában