Ország-világ

2017.06.05. 18:51

Sértődöttségből ölhette meg 9 áldozatát a Tver környéki kerttulajdonos

Nem kínálták meg itallal, gúnyolódtak rajta a kerttulajdonosok hétvégi összejövetelén Szergej Jegorovot, aki hazahajtott a Szajga típusú vadászkarabélyáért és visszatérve 9 emberrel végzett.

MTI

Nem kínálták meg  itallal, gúnyolódtak rajta, ezért gyilkolhatta meg kilenc áldozatát  a kerttulajdonosok hétvégi összejövetelén a Tveri megyében  található Redkino faluban Szergej Jegorov - közölték hétfőn orosz  sajtóforrások.    


A 45 éves Jegorov munkanélküli volt és alkalmi  villanyszerelésből tartotta fenn magát a falu kertészeti  egyesületénél. Redkinóban, ahol az anyja dácsájában élt,  iszákosként ismerték és   kontár munkásnak tartották.  

A kerttulajdonosok Tatyjana Arhipova, az egyesület volt elnöke  unokájának születésnapját ünnepelték, ahová a már erősen ittas  Jegorov hívatlanul állított be. A villanyszerelőt elzavarták a  terített asztaltól és a társaság férfitagjai kilökdösték az utcára,  majd  megfenyegették, hogy nem szeretnék viszontlátni.  


Jegorov a falubeliek elbeszélésére hivatkozó sajtóbeszámolók  egyik változata szerint azon sértődhetett meg, hogy az egyesület új  és régi elnöke összeszólalkozott miatta, az utóbbi kezdte el  ugyanis foglalkoztatni az alkalmatlannak mondott villanyszerelőt.  Egy másik változat szerint a férfi testalkatán gúnyolódtak és azt  mondták, hogy ilyen adottságokkal sohasem szolgálhatott korábban a  hadseregben, ahogy azt maga állította.   


Jegorov hazahajtott a Szajga típusú vadászkarabélyáért és  visszatért, hogy bosszút álljon.  

  

Közben a társaság elhagyta Arhipova házát és egy másik portára  tért be grillezni. Itt rontott rájuk Jegorov és bocsánatkérést  követelt. Mivel ez nem történt meg, tüzet nyitott. Négy nőt és öt  férfit ölt meg. Az áldozatok legfiatalabbika 34, a legidősebbike  pedig 92 éves volt. Egy 21 éves lánynak sikerült a házban  elrejtőzve megmenekülnie.  


Az orosz Nyomozó Hatóság szerint az elkövető utolsó  áldozatával, egy nővel azt követően végzett, hogy az megtagadta,  hogy megássa a saját sírját.   


A bíróság  hétfőn elrendelte Jegorov letartóztatását és  elmeorvosi vizsgálatát. A férfi korábban csak közlekedési kihágás  miatt került összeütközésbe a törvénnyel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában