Ország-világ

2017.06.26. 13:27

Nyakon szúrta a testvérét egy kiskunhalasi férfi: nem kellett volna annyit inni

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt az 55 éves kiskunhalasi férfi ellen.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy 55 éves kiskunhalasi férfi ellen, aki 2016. december 26-án Kiskunhalason italozás után egy késsel nyakon szúrta a testvérét.

 

A vádlott és családja egy házban, de külön lakrészben lakik a testvérével – aki az ügy sértettje - és testvérének élettársával Kiskunhalason. Amikor mindketten ittasak, a vádlott és testvére rendszeresen vitatkoznak. Tavaly karácsonykor, december 26-án délután ismét mindketten leittasodtak.

 

A sértett átment a vádlott lakrészébe. Közöttük vita alakult ki, melynek során a testvér a vádlott orrát megütötte. Az ütés miatt a vádlott orrán hámhorzsolás keletkezett. Ekkor a vádlott düben egy 9,5 cm pengehosszúságú, virágmintás nyelű késsel egyszer nyakon szúrta a testvérét.

 

A sértett a szúrás után visszament a saját lakrészébe, majd az egyik rokon értesítette a mentőket, akik kórházba szállították a sértettet. A szúrás miatt a sértett a nyakán 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, ami a felső légutat megnyitotta, de belső szerv nem sérült. Az okozott sérülés nem volt életveszélyes, de akár életveszélyes sérülés is kialakulhatott volna.

 

A büntetett előéletű vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást, a terhére rótt bűncselekményt a törvény 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztés büntetéssel fenyegeti. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában