Ország-világ

2017.06.02. 20:21

Egyelőre mégsem lehet pályázni a Paks2 új blokkok turbina-berendezéseinek gyártására

A Roszatomnak azért kellett visszavonnia a tendert, mert néhány internetes oldal "nem volt felkészülve arra, hogy közzétegye az információt a megkövetelt formátumban".

Ahogy azt korábban mi is megírtuk, alig néhány napos határidővel, kiírta az orosz cég a Paks2 erőműben az ötös és hatos blokk turbinacsarnoka alap és kiegészítő berendezéseinek gyártására és szállítására a pályázatot.


A Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern uniós kiírástechnikai okokra hivatkozva azonban törölte a szerdán kiírt tendert.


A Roszatom csoporthoz tartozó ASZE Mérnöki Vállalat (AO Inzsinyiringovaja Kompanyija ASE) MTI-hez pénteken eljuttatott közleménye szerint a tendert közzé kellett tenni az Európai Bizottság által meghatározott európai internetes oldalakon, ám ezek némelyike "nem volt felkészülve arra, hogy közzétegye az információt a megkövetelt formátumban".


"Tekintettel arra, hogy a beszerzési dokumentációt egyidejűleg kell elhelyezni az összes, az Európai Bizottság által meghatározott internetes felületen, jelenleg folyamatban van a felmerült technikai probléma megoldása" – tájékoztattak.


A közlemény szerint a jelzett kérdések rendezése után a tenderdokumentáció ismét felkerül majd az érintett oldalakra. A potenciális beszállítók számára a tenderdokumentáció leadásának határidejét módosítják a közzététel új dátumának megfelelően, és nem kevesebb, mint 35 nap áll majd rendelkezésre a tenderkiírás napjától a leadási határidőig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában