Ország-világ

2017.05.05. 15:19

DK: az ellenzéki pártelnökök és miniszterelnök-jelöltek a hozzátartozóik vagyonát is hozzák nyilvánosságra!

A Demokratikus Koalíció (DK) azt javasolja, hogy az ellenzéki pártok elnökei és miniszterelnök-jelöltjei tegyék nyilvánossá közvetlen hozzátartozóik - tehát a házastársuk és gyermekeik - vagyonnyilatkozatát.

Molnár Csaba, a DK ügyvezető alelnöke pénteken az MTI-nek azt mondta, hogy a választásig hátralévő kevesebb mint egy évben a Fidesz mindent el fog követni, hogy lejárassa az ellenzék politikusait, az ellenzéknek pedig érdeke, hogy ne lehessen "vagyonnyilatkozatokból kihagyott vagyonelemeket előrángatni".


Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke ezért a párt honlapján pénteken nyilvánosságra hozta felesége, Dobrev Klára és gyermekei vagyonnyilatkozatát - közölte az EP-képviselő. Hangsúlyozta, hogy Gyurcsány Ferenc nemcsak a vele közös háztartásban élő, hanem az összes gyermeke vagyonnyilatkozatát közzétette, hogy "ne lehessen Orbán Ráhel módjára kibújni a teljes nyilvánosság alól".


A politikus reagált arra, hogy az MSZP kezdeményezte Orbán Viktor miniszterelnök és Gyurcsány Ferenc nemzetbiztonsági bizottsági meghallgatását amiatt, hogy a volt miniszterelnök azzal vádolta meg a jelenlegit, hogy az orosz állam titkos információkkal zsarolja őt.


Molnár Csaba tudatta, ha Orbán Viktor elmegy a bizottsági ülésére, akkor azon Gyurcsány Ferenc is részt fog venni és megosztja a birtokában lévő információkat a testülettel. Ha Orbán Viktor nem megy el az ülésre, akkor Gyurcsány Ferenc sem fog elmenni, de minden birtokában lévő információt át fog adni a nemzetbiztonsági bizottság elnökének, a szocialista Molnár Zsoltnak - közölte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában