Ország-világ

2017.03.29. 10:50

Tatai gyermekgyilkosság: életfogytiglanra ítélték az anyát

Á. A. egy tatai panzióban gyilkolta meg 8 éves kislányát 2015 tavaszán.

Török Zsuzsa

11:57 - A védelem és Á.Anikó az ítélet enyhítéséért fellebbezést nyújtanak be. Másodfokon folytatódik az ügy, Á. Anikó előzetes letartóztatásban marad. Jelenleg barátnőjével beszélgethet a tárgyalóteremben. Ő az egyetlen kapcsolattartója.


11:17 - A bíró a határozattal üzenni akar a társadalomnak: "A családi konfliktusokat nem így kell megoldani!"


Elvetette a feltételes szabadlábra helyezést, és mintegy 5,8 millió forint perköltség megfizetésére ítélte Á. Anikót, aki rezzenéstelenül hallgatja az indoklást.


10:52 - Az elsőfokú, nem jogerős ítélet szerint a nő tényleges életfogytiglant kapott. Tart az indoklás.


10:34 - A bíróság ítélthozatalra elvonult. Á. Anikó az utolsó szó jogán elmondta, hogy megbánta a tettét. "Nem értem, hogy fordulhatott ez elő. Nem találom a szavakat. Nagyon szerettem a kislányomat. Ő volt az életem értelme. Kérem a méltányos büntetésemet." - mondta dr. Detrő Ferenc bírónak.


10:28 - Az utolsó szó jogán mindjárt beszélni fog Á. Anikó. Jelenleg ügyvédjével, Dr. Enzsöl Péterrel egyeztet elvonulva.


09:03 - Vége a bizonyítási eljárásnak. Megkezdődtek a perbeszédek.


8:50 - Folytatódik a tatabányai Á. Anikó tárgyalása. Ma ítélet várható a két évvel ezelőtt Húsvétkor, Tatán történt gyermekgyilkosság ügyében.

ELŐZMÉNYEK


Á. A-t különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkossággal vádolják: két éve, Húsvétkor egy tatai panzióban megölte a tőle külön élő kislányát, Laurát. A holttestet a rendőrség lakossági bejelentés alapján találta meg. 


Anikót 2015. áprilisában az édesapa engedélyével pár napra meglátogathatta a nyolcéves kislánya, Laura. Egy tatai panzióba mentek, ahol az édesanya részegen, gyógyszerek hatása alatt különös kegyetlenséggel meggyilkolta gyermekét.


Pezsgőt itatott vele, amelybe nyugtatót kevert - így védekezni sem tudott -, majd egy késsel összesen 111 alkalommal szúrta meg a kislányt. Végül egy zsineggel folytogatni is kezdte a már elvérzett kislányt. Anikót a szakértő beszámíthatónak állapították meg.


A nő – vallomása szerint –  azon dühödött be, hogy gyermeke édesapja új párját szólítja anyának és a tervezettnél előbb költözik a gyermek az édesapjával Németországba.


Anikó beismerte a tettét, bár csak arra emlékszik, hogy kislánya reggel véresen, mellette fekszik. Azt azonban tagadta, hogy leitatta és begyógyszerezte volna a kislányt. Hozzátette: alkohol problémái voltak, valamint tizenöt éve szed antidepresszánsokat, amelyekből a gyilkosság napján rengeteget vett be, ezért sem emlékszik semmire.


Az ügyet utoljára novemberben tárgyalták, ám további tanúmeghallgatás, és védői indítványra ismételt igazságügyi elmeorvosi szakértői vizsgálat miatt elnapolták.

Címkék#dunántúl

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában