Ország-világ

2017.03.14. 18:55

Tarlósnak komoly kérései lennének, hogy elgondolkodjon a 2019-es induláson

Tarlós Istvánnak lennének komoly kérései, hogy elgondolkodjon a 2019-es főpolgármester-választáson való induláson, ugyanakkor szerinte a válaszadásnak még nem jött el az ideje.

Budapest főpolgármestere kedd délután a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában arra a kérdésre, "mit gondol a saját indulásáról", azt válaszolta: amellett, hogy vállalja, amit korábban mondott, lennének elég komoly kérései a fővárossal kapcsolatban ahhoz, hogy még egyszer komolyan elgondolkodjon. Ha "pontos és őszinte kifejezést" kellene használnia, akkor "úgy meglebegtette ezt az egész kérdést" - tette hozzá, utalva az ATV-nek adott vasárnapi interjújára. Akkor arra a kérdésre, hogy "érez-e kedvet és erőt" egy következő ciklushoz, azt válaszolta: pillanatnyilag nincs olyan elhatározása, hogy olyan nagyon pályázni akarna. "Még kevésbé, hogy kilincselnék vagy pedáloznék ezért" - fogalmazott.


A keddi beszélgetésben kifejtette, a főpolgármester-választás két és fél év múlva lesz, és egy év múlva lesznek a parlamenti választások, ami - mint mondta - sok mindent befolyásol. Ma az indulására vonatkozóan úgy feltenni egy kérdést, hogy arra kategorikus választ várnak, nem értelmes dolog vagy pedig provokáció - mondta Tarlós István.


Kijelentette, korábban és most is azt mondja: "2014-ben sem kapaszkodtam ezért a pozícióért, mi sem áll tőlem távolabb, hogy kilincseljek érte". "Nekem most nincs olyan határozott elképzelésem, ami arra irányulna, hogy én ezt mindenáron vállalni akarnám két és fél év múlva" - fogalmazott Tarlós István, hozzátéve: ilyen elhatározása nincs, és ahhoz, hogy erről érdemben elgondolkodjon, bizonyos kéréseinek teljesülnie kellene.


A kéréseire vonatkozó kérdésre azt mondta, gyűjti azokat, ha vele akarnának tárgyalni a főváros 2019 utáni vezetéséről, és megfelelő időben Orbán Viktor miniszterelnökkel egyeztetnek majd.


Tarlós István a 2019-es választásról szólva emlékeztetett: korábban is azt mondta, hogy "ma, a jelenlegi körülmények között nem hiszem, hogy túl biztató választ tudnék adni, de ennek a válaszadásnak nem jött el az ideje". Megfelelő időben megadja a végleges választ - jelentette ki a főpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában