Ország-világ

2017.03.07. 08:10

Hétköznapi hősöket keresünk a megyében! Van példakép-jelöltje?

Olyan hétköznapi embereket szeretnénk bemutatni, akik tetteik, életszemléletük, teljesítményeik alapján a példaképeink lehetnének, de a nyilvánosság előtt nem ismertek. Ha környezetében - családjában, ismerőseiben, szomszédjában - ott él a hétköznapi hősünk, jelölje!

Szükösdi Judit

Keressük Győr-Moson-Sopron megye példaképeit.


Riportsorozatunkban olyan hétköznapi embereket szeretnénk bemutatni Győr-Moson-Sopron megyéből, akiket eddig csak szűkebb környezetük ismert, de mindennapi tetteikkel, pozitív életszemléletükkel erőt adhatnak másoknak is. Akik kiemelkedő  teljesítményt nyújtanak a hétköznapokban, akik lakóhelyük közösségi életében aktívan szerepet vállalnak, akik segítenek másokon.


Czeiner-Szücs Anita, szerkesztő-újságíró kollégánk így fogalmazott arról, neki mit jelent a példakép:

˝Nem szeretek általánosítani, így ebben a kérdésben sem teszem. Számomra a példakép nem csupán tulajdonságok halmaza, hanem a személyes varázs. Az egyéni életút az, ami útmutatóul szolgál, ha tétovázok vagy, ha erőt merítenék. Példaképem a dermesztően fagyos és lelketlen Don-kanyarból hazatért Péter nagypapám, aki igazáért a rendszerrel is dacolt, illetve Rózsa nagymamám, aki méltósággal tudta viselni a sorscsapásokat és képes szeretettel elhalmozni azt is, aki miatt szenvedett. „Mert szüksége van rá" – mondja mindig. A bölcs tanítókért nem kell messze mennünk.˝ 

Szeghalmi Balázs, online újságíró-szerkesztő pedig úgy véli:

"Hétköznapi hős? Kiből lesz hétköznapi hős? Mit kell tenni érte? Sokat? Aligha. Elég néha pár kedves szó. Hogy figyelünk egymásra. Hogy empatikusak vagyunk. Bele tudjuk élni magunkat a másik helyzetébe. A napokban mentem haza és láttam, hogy a pázmándi dombokon egy fiatalember megállt és felvett a kocsijába egy idős hölgyet. Hazaszállította, mert érezte, hogy a néni két táskával a kezében nehezen mássza meg a dombokat. Ez is hétköznapi hőstett volt. Nem kell mindig nagy dolgokra gondolni.

Nagy Eszter, online szerkesztő-újságíró a példaképekről:

Kik az én példaképeim? Olyan emberek, akik valamely tulajdonsága, ereje, személyisége, tettei nagy hatással vannak rám. Akkora hatással, hogy abból erőt tudjak meríteni a saját utamhoz, a saját küzdelmeimhez. Anyukám az emberfeletti lelki ereje miatt, apukám pedig a végtelen türelme miatt. A nagymamám, aki közel 70 évesen fittebb, mint a legtöbb fiatal. A 68 éves Kiss Lacibá az edzőteremből, aki alig több mint két éve kezdte az erőemelést, és halmozza a világcsúcsokat...

Ha az ön környezetében is ott él a hétköznapi hősünk, akit tettei, életszemlélete, teljesítményei alapján érdemes lenne bemutatni, jelölje őt!

A jelöléshez nem kell mást tennie, mint egy üzenetet írnia az [email protected] e-mail címre a jelölt nevével és egy rövid indoklással, hogy miért tarja őt példaképnek, hétköznapi hősnek.

Kérjük, az e-mail tárgya ˝Hétköznapi hős" legyen.

Címkék#Győr

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában