Ország-világ

2017.03.06. 07:29

Duplájára duzzadt a vezetői gárda az Orbán-kormányban

A Fideszre és a KDNP-re, illetve a nemzeti együttműködés rendszerére ,,sem rangkórság, sem kormányzati dáridó nem lesz jellemző, nem fér bele" - ezt ígérte Orbán Viktor miniszterelnök még 2010-ben, kormánya bemutatásakor.

Alig két hónap alatt tovább növelte az államtitkárok, helyettes államtitkárok és miniszteri biztosok számát az Orbán-kormány, pedig az állami vezetői gárda létszáma már az év elején is rekordmagas volt - írja a Magyar Nemzet.


Legutóbb a pénteki Hivatalos Értesítőben jelent meg tájékoztatás arról, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter új miniszteri biztosokat nevezett ki; Varju Krisztina Dóra a magyar V4-elnökség lebonyolításáért felel majd ebben a pozícióban, míg Joó István a „vízidiplomáciáért, vízipari exportért és a Duna régió-stratégiáért" lesz felelős - írja a lap.

A Magyar Közlönyök és Hivatalos Értesítők adatai alapján idén eddig 18 miniszteri biztost, egy új államtitkárt és 8 helyettes államtitkárt neveztek ki.

Az, hogy a miniszteri biztosok száma mégsem „szállt el" teljesen, azért lehet, mert a korábbi kinevezések egy része időközben lejárt. Ám így is összesen 66 miniszteri biztos dolgozik az Orbán-kormányban, a legtöbben, 27-en a Miniszterelnökségen, de az Emminél is már 14-en, míg a Szijjártó Péter vezette tárcánál heten vannak – derül ki a kormányzati honlap adataiból.


A Fideszre és a KDNP-re, illetve a nemzeti együttműködés rendszerére „sem rangkórság, sem kormányzati dáridó nem lesz jellemző, nem fér bele" – ezt ígérte Orbán Viktor miniszterelnök még 2010-ben, kormánya bemutatásakor - idézte fel a lap.


Ehhez képest az államtitkárok és helyettes államtitkárok száma mára kétszer akkora, mint 7 éve volt. Az államtitkárok száma most 56-nál jár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában