Ország-világ

2017.03.21. 06:58

A jelenlegi francia belügyminiszter is botrányba keveredett, mert családtagjait alkalmazta

Nagyjából 17 millió forintot fizettek ki a lányainak.

Két lányát is alkalmazta gimnazista majd hallgató korukban Bruno Le Roux jelenlegi francia belügyminiszter amikor nemzetgyűlési képviselő volt- jelentette hétfőn a TMC francia tévécsatorna napi hírműsora.


A Quotidien című műsor információi szerint [namelink name="Le Roux"] két lánya 15-16 évesen kezdett munkatársként dolgozni apjuk mellett, és 2009 és 2016 között összesen 24 határozott idejű munkaszerződést kötöttek velük. A két lány körülbelül 55 ezer eurót (mintegy 17 millió forint) keresett az évek folyamán.


Le Roux meg is szólalt a műsorban, és azt mondta, hogy nyaranta, illetve más iskolai szünetekben alkalmazta lányait, soha nem volt állandó megbízásuk.


A családtagok foglalkoztatása azért került a figyelem középpontjába Franciaországban, mert Francois Fillon konzervatív elnökjelölt ellen vizsgálat folyik: a gyanú szerint képviselőként papíron asszisztensként alkalmazta feleségét, s így a Fillon család több százezer eurót vett fel, de a feleség ténylegesen nem végzett érdemi munkát.


"Ezt nem lehet összekötni" a Fillon-üggyel - érvelt a csatornának Le Roux. "Nyári munkáról volt szó" - tette hozzá a politikus.


A Quotidien szerint viszont a határozott idejű megbízások mindkét lány esetében átfedést mutatnak olyan időszakokkal, amikor az egyikük Belgiumban volt szakmai gyakorlaton, másikuk pedig egyetemre járt. A miniszter kabinetje szerint a lányok teljesítették a szerződésben foglaltakat, távmunkában vagy túlórában teljesítették feladataikat.


Le Roux 1997-től és 2016 decemberéig volt nemzetgyűlési képviselő, mielőtt belügyminiszterré nevezték ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában