Ország-világ

2017.02.09. 13:33

Vona kezet nyújtana a zsidóságnak

Először nyilatkozott Vona Gábor egy zsidó lapnak, amiből kiderül hogyan bővítené szavazótáborát.

A Forward című amerikai zsidó lapban meg egy interjú Vona Gáborral, fedezte fel a 444.hu.

A lap a New York-i (és az amerikai) zsidó közösség legfontosabb hetilapja, amelyik angolul és jiddisül is megjelenik.


A cikkben részletesen bemutatják [namelink name="Vona Gábor"] és pártja múltját is, kezdve a Magyar Gárda megalakulásával.

A cikk felidézi Vona, Ilan Mor izraeli nagykövetnek címzett 2013-as üzenetét is, miszerint ő és pártja viszont nem lesznek Izrael kutyái.  


A riporter kérdéseire adott válaszokból kiderül, hogy a párt hozzáállása azóta alaposan megváltozott, ma már tudatosan nyitnak a zsidóság felé, hogy velük is növelni tudják szavazótáborukat.


„Ha a Jobbik hatalomra kerül, a magyar zsidó közösség ugyanúgy élheti tovább mindennapjait, mint eddig, nem akarunk konfliktust a zsidósággal" – válaszolta egy kérdésre Vona.

„A magyar zsidók olyan traumákat éltek át, ami megnehezíti velük a közös munkát. (...) Talán a mi generációnk meg tudja ezt változtatni, ha több zsidó származású fiatal kerül felelős pozícióba, ha kezet tudunk nyújtani egymás felé, jobban megérteni egymást, és ezáltal új fejezetet nyitni" – mondta a pártelnök.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában