Ország-világ

2017.02.11. 13:19

Szigorítaná a kormány a menedékkérők szabad mozgását

A kormány olyan javaslaton dolgozik, amely kikényszerítené, hogy a migránsoknak őrzött helyen kelljen megvárniuk menekültkérelmük elbírálását.

A kormány olyan javaslaton dolgozik, amely kikényszerítené, hogy a migránsoknak őrzött helyen kelljen megvárniuk menekültkérelmük elbírálását - mondta Hollik István kereszténydemokrata országgyűlési képviselő szombaton Budapesten, sajtótájékoztatón. 


A kormánypárti politikus hangsúlyozta, két év alatt az uniós vezetők Magyarország felvetésére elfogadták, hogy elsőként az uniós határokat kell megvédeni. 2017 kihívása ezért már az lesz, miként lehet kiszűrni a már itt lévők közül azokat, akik veszélyt jelentenek az európai, illetve magyar emberek biztonságára - tette hozzá.

    

Ehhez tovább kell erősíteni a jogi határzárat, tovább kell szigorítani a migránsok mozgására vonatkozó előírásokat - fejtette ki Hollik István, megjegyezve, a menekültkérelmet beadók a legtöbb esetben nem várják meg eljárásuk végét, a hatóságok pedig később már nem találják őket.

    

Azoknak, akiknek a kezében nincs jogerős döntés arról, hogy jogosultak menekültstátuszra, semmi keresnivalójuk nincs "az országban, a közterületen". Nekik a határon kijelölt tartózkodási helyen kellene megvárniuk a jogerős határozatot - fogalmazott a kereszténydemokrata képviselő.

    

Kiemelte, a kormánypártok fel vannak készülve arra, hogy emiatt Brüsszelből intenzív támadás indul majd Magyarország ellen, de meggyőződésük, hogy ezt végig kell csinálniuk, mivel a "migránsok nyilvánvalóan visszaélnek az uniós jogszabályokkal".

    

Hollik István emlékeztetett: Orbán Viktor pénteki évértékelőjében arról beszélt, hogy Magyarországnak öt nagy kihívással kell szembenéznie 2017-ben. Ezekben a támadásokban közös, hogy mindegyik a nemzeti önrendelkezés ellen irányul - mondta, hozzátéve, ezek a harcok arról szólnak, hogy "van-e lehetőségünk úgy élni, ahogy mi szeretnénk" vagy a "fejünk felett globalisták, brüsszeli bürokraták és idegen hatalmak döntenek".

    

A kormánypárti politikus azt mondta, hogy a kabinet a jövő héten terjesztheti a parlament elé a fenti szigorításokat tartalmazó javaslatot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában