Ország-világ

2017.01.31. 23:26

Jobbik: indokolt lenne a bentlakásos iskolák létrehozása

Dúró Dóra szerint a jelenlegi felzárkóztatási rendszer nem működik.

A Jobbik indokoltnak tartaná a bentlakásos iskolák létrehozását.

Dúró Dóra, a parlament kulturális bizottságának jobbikos elnöke keddi budapesti sajtótájékoztatóján össznemzeti érdeknek nevezte, hogy létrejöjjön egy országos hálózat, ugyanis szerinte a jelenlegi felzárkóztatási rendszer nem működik, a 2008 és 2013 között elköltött 160 milliárd forint pedig javulás helyett a hátrányos helyzetű gyermekek számának növekedésével járt.

Megjegyezte, vannak olyan gyerekek, akik a családban nem kapják meg azt a támogató közeget, ami tanulásra motiválná őket; egy hasonló Zala megyei intézménybe pedig önként viszik be a diákokat szüleik a jobb körülmények reményében.

A jobbikos politikus jelezte, hogy a bentlakásos iskolák kialakításához minden szakmai és politikai támogatást megadnának a kormánynak, továbbá szakértőkre bíznák, hogy ki az, akit iskolapszichológus segítségével, vagy bentlakásos iskolában kellene felzárkóztatni.

Egyúttal igazságtalannak ítélte azt a spontán szegregációt, amely szerint sok szülő nem a körzetes iskolába, hanem messzebb járatja gyermekét amiatt, hogy más gyerekek ellehetetlenítik a normális tanulást.

Dúró Dórát megkérdezték a Tanítanék mozgalom tervezett tüntetéséről is. Azt felelte, hogy bár a szervezet követelései nagyrészt jogosak, úgy látja, hogy politikai célok mozgatják a feleket és nem a szakmai megoldások előmozdítása felé tartanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában