Ország-világ

2016.12.13. 11:27

Hazahozták Bróker Marcsikát a Kun-Mediátor vezetőjét

A körözött nőt a Belize-hez tartozó szigeten bujkált. Elfogása után már ki is adták a magyar hatóságoknak.

Hazahozták a cég vezetőjét


A "Bróker Marcsiként" emlegetett nő a Lufthansa járatával érkezett Budapestre.


A nap folyamán a 24.hu számolt be arról, hogy  Dobrai Sándornét egy Belize-hez tartozó szigeten fogták el nemzetközi kőrözés alapján.


A portál a sanpedrosun.com oldalra hivatkozva közölte, a 62 éves nőt az üdülőhelyen lévő lakásában fogták el, és kiadták a magyar hatóságoknak.

Hazahozták Bróker Marcsikát a Kun-Mediátor vezetőjét - Galéria


Dobrossy István, a károsultak egy részét képviselő ügyvéd az MTI-nek azt mondta, hogy értesült Dobrai Sándorné elfogásáról. 


A rendőrség 2015. április 14-én közölte, hogy sikkasztás bűntett gyanúja miatt nyomozást indított, miután a Kun-Mediátor Kft. karcagi fiókjában többen nem jutottak hozzá a befektetésükhöz. A feljelentők az átlagosnál magasabb kamat reményében helyezték el megtakarításaikat a kft.-nél. A cég vezetője, az Interpol által is körözött Dobrai Sándorné csaknem ezer embert károsított meg több mint tízmilliárd forinttal - egyes becslések szerint húszmilliárd forinttal - piramisjátékra hasonlító módszerrel.


A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást az MTI-nek.


Korábban írtuk:


Elfogták Dobrai Sándornét, a Kun-Mediátor Kft. sikkasztás miatt keresett vezetőjét egy Belize-hez tartozó szigeten - írta a 24.hu kedden.     

   

A portál a sanpedrosun.com oldalra hivatkozva közölte, a 62 éves nőt az üdülőhelyen lévő lakásában fogták el, és állítólag már ki is adták a magyar hatóságoknak.   

   

Dobrossy István, a károsultak egy részét képviselő ügyvéd az  MTI-nek azt mondta, hogy értesült Dobrai Sándorné elfogásáról.    

   

A cégvezetőt kiadatása után gyanúsítottként hallgatják majd ki, vallomása - ha nem tagadja azt meg - befolyásolja a további kártérítési eljárásokat - tette hozzá.   

   

Az ügyvéd elmondta azt is, hogy véleménye szerint "Bróker Marcsika" előzetes letartóztatásba kerül, semmiképp nem védekezhet  szabadlábon.    

   

A rendőrség 2015. április 14-én közölte, hogy sikkasztás  bűntett gyanúja miatt nyomozást indított, miután a Kun-Mediátor Kft. karcagi fiókjában többen nem jutottak hozzá a befektetésükhöz. A feljelentők az átlagosnál magasabb kamat reményében helyezték el  megtakarításaikat a kft.-nél. A cég vezetője, az Interpol által is  körözött Dobrai Sándorné csaknem ezer embert károsított meg több  mint tízmilliárd forinttal - egyes becslések szerint húszmilliárd  forinttal - piramisjátékra hasonlító módszerrel.   

   

Polt Péter legfőbb ügyész december eleji közlése szerint várhatóan jövő tavasszal fejeződik be az ügyben indított nyomozás, amelynek során eddig már csaknem nyolcszáz sértettet hallgattak ki  tanúként.   

   

Az MTI az ügyben kereste a rendőrséget, amely későbbre ígért tájékoztatást.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában