Ország-világ

2016.12.10. 07:21

Az év elején dönthetnek a ˝Soros-akta˝ részleges publikálásáról

A Magyar Idők szerint a Soros Györgyhöz köthető civil szervezetek korábban többször is feljelentették Magyarországot a Nyílt Kormányzati Együttműködésnél.

Az év elején döntés születhet a Soros Györgyhöz kötődő szervezetek magyarországi tevékenységéről szóló beszámolók egyes részleteinek nyilvánosságra hozataláról - írta szombati számában a Magyar Idők.

A napilapnak Németh Szilárd, a nemzetbiztonsági bizottság fideszes alelnöke azt mondta, arra számít, hogy akár már januárban eldőlhet, mi kerülhet nyilvánosságra a beszámolókból. Tudomása szerint a dokumentumok titokgazdája, a polgári hírszerzés főigazgatója, Pásztor István vezérőrnagy jelenleg vizsgálja, a beszámoló mely részleteit és milyen mértékig ismerheti meg a közvélemény anélkül, hogy sérülnének Magyarország nemzetbiztonsági érdekei.

Németh Szilárd fontosnak tartja, hogy a közvélemény is pontos képet kapjon arról, hogy "az amerikai spekulánshoz közeli, magukat civilnek hazudó szervezetek mindenféle legitimációs megméretés nélkül miként avatkozhatnak bele a magyar belpolitikába" - írta a Magyar Idők, amely szerint ezek a Soros Györgyhöz köthető civil szervezetek - például a K-Monitor és a Transparency International - korábban többször is feljelentették Magyarországot a Nyílt Kormányzati Együttműködés nevű nemzetközi kezdeményezésnél. Magyarország a héten bejelentette kilépését a szervezetből.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában