Ország-világ

2016.12.05. 22:52

950 milliót csoportosítanak át az 1956-os emlékévre

A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének 60 millió forintot csoportosítanak át.

A kabinet 950 millió forint egyszeri átcsoportosítását rendelte el a 2016. évi központi költségvetésről szóló törvény Miniszterelnökség fejezetétől az Emberi Erőforrások Minisztériuma fejezethez az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulója alkalmából tartott emlékév programjainak támogatására - derül ki a Magyar Közlönyben hétfőn megjelent kormányhatározatból.

Az átcsoportosítást azonnal végre kell hajtani, ezért a Miniszterelnökséget vezető miniszter, az emberi erőforrások minisztere és a nemzetgazdasági miniszter együtt felel.

Ugyanebben a jogszabályban a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének (SINOSZ) javára is rendelkeztek. A szervezet támogatására azonnali hatállyal 60 millió forintot csoportosítanak át a Miniszterelnökségtől az Emberi Erőforrások Minisztériumához. A kormányhatározat felelősként ez esetben is a Miniszterelnökséget vezető minisztert, az emberi erőforrások miniszterét és a nemzetgazdasági minisztert jelölte meg.

Egyúttal felhívták az emberi erőforrások miniszterét, hogy 2017. január 31-ig nyújtson be előterjesztést a kormánynak a SINOSZ jövő évi, 500 millió forintos kiegészítő támogatásának biztosítása érdekében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában