Ország-világ

2016.11.27. 14:19

Pakisztánban elrabolták egy lengyel olajipari társaság hat alkalmazottját

Fegyveresek elrabolták egy lengyel olajtársaság hat helyi alkalmazottját Északnyugat-Pakisztánban - közölték vasárnap katonai források.

A krakkói Geofizyka társaság munkásait szombaton rabolták el a Dera-Iszmáilhán várostól 80 kilométerre fekvő Drazinda településen - számolt be a térségbeli biztonsági erők két tisztviselője.


A Geofizyka a lengyel PGNiG állami gázszolgáltató társaság leányvállalata, amely a honlapja szerint augusztus óta felszámolás alatt áll. 


A PGNiG szóvivője az esetről azt mondta, hogy az elrabolt emberek a Geofizyka számára dolgozó helyi alvállalkozók voltak, és nem lengyel állampolgárok. 


Az eset helyszíne közel fekszik Dél-Vazirisztán törzsi területhez, amely határos Afganisztánnal. 


Évekkel ezelőtt, 2008 szeptember 28-án egy tálib fegyveres csoport Attok járásban elrabolt egy lengyel mérnököt, Piotr Stanczakot, aki a Geofizyka társaság megbízásából olaj- és gázmezők feltárásán dolgozott. A támadók a pakisztáni börtönökben fogva tartott társaik szabadon engedését, valamint azt követelték, hogy az iszlámábádi kormány vonja vissza a hadsereget a pakisztáni törzsi területekről, ahol a katonák a tálibokhoz közel álló iszlamista harcosok és az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat tagjai ellen folytattak hadműveleteket. 


A lengyel mérnököt a tálibok lefejezték, tettüket azzal indokolták, hogy Pakisztán nem teljesítette követelésüket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában