Ország-világ

2016.11.30. 15:13

Meghalt Elvis Presley egykori menedzsere

A demenciában szenvedő Joe Esposito természetes halált halt a kaliforniai Calabasasban.

Élete 79. évében elhunyt Joe Esposito, Elvis Presley egykori turnémenedzsere és az énekes The Memphis Mafia néven ismert baráti körének tagja.

Esposito lánya, Cindy Bahr kedden közölte, hogy demenciában szenvedő apja november 23-án természetes halált halt a kaliforniai Calabasasban.

Esposito 1959-ben Németországban, katonaévei alatt találkozott Elvisszel és közeli barátok maradtak egészen a világhírű énekes 1977-es haláláig. Asszisztenseként és turnémenedzsereként segítette Presley-t a koncertkörutakon. Tagja volt Presleynek a sajtó által The Memphis Mafia néven emlegetett baráti körének, melyben Red West, Marty Lacker és sokan mások is feltűntek.

Esposito felbukkant Presley több filmjében is, többek között A világvásáron történt című moziban és ő volt a rock íní roll királyának egyik tanúja, amikor 1967-ben feleségül vette Priscilla Ann Beaulieu-t.

Egy évtizeddel később egyike volt azoknak, akik megtalálták Elvis holttestét, miután a legendás énekes összeesett és meghalt memphisi otthonában, Gracelandben. Esposito mondta el Elvis halálának hírét Priscillának és Tom Parker menedzsernek, a temetésen a koporsóvivők között volt.

Elvis Presley halála után Joe Esposito a Bee Gees, Michael Jackson és más művészek mellett is dolgozott turnémenedzserként.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában