Ország-világ

2016.11.10. 15:21

Lázár: még idén kivezethetik a letelepedési kötvényt

A kérdésre, hogy szavaznának-e újra az alaptörvény-módosításról a letelepedési kötvény kivezetése után azt mondta: "ez nem óvoda".

Lázár: még idén kivezethetik a letelepedési kötvényt

Még idén kivezethetik a letelepedési kötvényt Magyarországon - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter egy kérdésre válaszolva csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Lázár János arra a kérdésre, hogy szavaznának-e újra az alaptörvény-módosításról a letelepedési kötvény kivezetése után azt mondta: "ez nem óvoda", és Brüsszelben még decemberben döntés várható menekültkérdésben, amelyben "egyelőre nem nekünk áll a zászló".
   
A miniszter a jobbikos érvekre reagálva azt firtatta, miért kellene az ország hitelezésének kérdését összekötni a bevándorlással. Hozzátette: a letelepedési kötvényhez kapcsolódó tartózkodási engedélyeket szigorúan ellenőrzik.

Lázár: Magyarország csatába száll a bevándorláspárti politika megakadályozása érdekében

Lázár János szerint Magyarország a december 16-án, az európai uniós csúcson "csatába száll", hogy a bevándorláspárti politikát megakadályozza.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján Budapesten azt mondta, ebben a csatában fontos eszköz lett volna a magyar kormány kezében az alaptörvény módosítása, amit az ellenzéki pártok saját, pitiáner érdekeik miatt megakadályoztak. Ami ezután következik, azért az ellenzéket is terheli a felelősség - hangoztatta.

Hozzátette: jövő héten az igazságügyi miniszter javaslatot tesz a jogi helyzet tisztázására.

Lázár János össznemzeti ügynek nevezte ezt a kérdést, és szerinte ha mégis lesz bevándorlás Magyarországra, akkor gazdasági visszaesés lesz, romlani fog az emberek életkörülménye és a biztonság is.

Lázár: egy jobb világ közeledik az új elnökkel

Egy jobb világ közeledtét várja a magyar kormány az Egyesült Államok új elnökének megválasztásával - értékelte Donald Trump megválasztását a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Lázár János kijelentette: a kormány reménye, hogy korrekt partnerség alakulhat ki a két ország között.

Emlékeztetett: Magyarországnak ugyan voltak eddig vitái az Egyesült Államokkal, de nem annak népével, hanem az amerikai Demokrata Párttal. Szerinte ezek abból adódtak, hogy a Fidesz és a nemzeti oldal nem értett egyet velük abban, milyen értékek mentén szervezze újjá az országot 2010 után, de a magyar kormány bevándorlás ellenes politikáját is kritika érte.

Az új elnökséget azonban új kezdetnek tekinti Magyarország, és az a világ számára is reményekkel teli lehet - fogalmazott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában