Ország-világ

2016.11.15. 09:43

Egyre több élőt nyilvánítanak halottá a hivatalok

Elhunyt fia helyett tévedésből a 77 éves pécsi férfiből lett papíron halott. Hasonlóan járt Fésüs Nelly párja, őt a bankja iktatta ki az élők sorából.

Elképesztő eset történt Pécsett: egy 77 éves férfiről egy orvosi vizsgálatot követően kiderült, azért nem szerepel már az egészségbiztosítási rendszerben, mert halottá nyilvánították - írja a Bors.

Az ügyben a nagyharsányi anyakönyvi hivatal munkatársai hibáztak. A férfi azonos nevű nagyobbik fia másfél évvel ezelőtt elhunyt, a halotti bizonyítvány azonban csupán nemrégiben készült el.

Ez okozta a félreértést, mivel a születési adatokat összekeverték, így tévedésből az idősebbik családtag adatait törölték a rendszerből.

A nagyharsányi jegyző a Dunántúli Naplónak elismerte, kollégái tévedtek és vállalják a felelősséget a történtekért.

Bár igen egyedi esetről van szó, történtek már hasonlók a közelmúltban is. A legismertebb közülük talán Fésüs Nelly párjáé, Vajtó Lajosé.

Év elején robbant a hír, miszerint a bankja halottá nyilváníttatta őt. Ráadásul bankszámláját is megszüntették. A pénzintézetnek állítólag Vajtó szomszédja mondta azt, hogy elhunyt.

A gödöllői Boldvári Mónika 2009-ben, egy metrós bliccelést követő ellenőrzésen tudta meg, hogy halottnak nyilvánították.

Akkor azt hitték róla, egy elhunyt ember irataival csalt. Később kiderült, hogy volt férje állt a dolog mögött, aki a hagyatékért hivatalos úton is elintézte, hogy halottnak higgyék a nőt.

Borsonline.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában