Ország-világ

2016.10.11. 13:13

OGY: Módosította az adótitkokra vonatkozó szabályozást a parlament

Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban az adózó és a támogatott megnevezését, továbbá a tranzakciók összegét is adótitoknak minősítette az adókedvezmények, jóváírások, a törvényben meghatározott célra nyújtott támogatások, illetve a törvényileg kedvezményezett célok esetében.

OGY: jobbító szándékú az adótitok fogalmának módosítása


A Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti államtitkárának közlése szerint az adótitok évtizedes szabályát jobbító szándékkal változtatja meg az adózás rendjéről szóló törvény módosítása, amely lehetővé tesz egyes adókedvezményekkel kapcsolatos adatok megismerését.


Tállai András kedden az Országgyűlésben - a javaslat kivételes eljárásban zajló összevont vitájában - közölte: jelentős változást nem vezetnek be, csak megőrzik a törvény által eddigi is biztosított védelem szintjét. 


Hozzátette: adótitoknak minősül a támogatást nyújtó adózó megnevezése, az adózó által igénybevett adókedvezmény, jóváírás összege, az adózó által támogatott szervezet neve, valamint a kapott támogatás összege.


Az államtitkár szerint a módosításban meghatározott szigorúbb feltételek és az adatok egy részének megismerhetősége összességében hozzájárulhat az adókedvezmények és az ezek alapjául szolgáló juttatások áttekinthetőségéhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában