Ország-világ

2016.10.17. 12:19

Kar nőtt a háta közepére a kétéves kisfiúnak - fotók

Az orvosok szerint a folyamatosan növekvő végtag a gyermek ki nem fejlődött ikertestvérének testrésze.

Munkatársunktól

A nepáli kisfiú, Gaurab Garum szülei komoly dilemma előtt állnak: műttessék le, vagy hagyják meg gyermekük ötödik, nem mozgó végtagját. Mindkét lehetőség ugyanis komoly kockázatokat rejt.

A folyamatosan növekvő végtag Gaurab ki nem fejlődött ikertestvérének testrésze.

Amennyiben az előbbi mellett döntenek, nem kizárt, hogy a kisfiuk örökre lebénul. Utóbbi esetben pedig a folyamatosan növekvő kar befolyásolja majd Gaurab alvását - ennek egyébként már mutatkoznak jelei -, nem beszélve arról, hogy ruházni sem lesz könnyű.


Gaurab nagyon élénk, játékos kisfiú, deformitásával pedig teljesen tisztában van. Családja egy mélyen vallásos hindu közösségben él, amelynek tagjai nem távolíttatnák el a harmadik kart. "Isten adta így nektek, fogadjátok el, és őrizzétek meg azt" - mondta szüleinek a helyi sámán.

Gaurabot a közelmúltban alaposan kivizsgálták egy katmandui kórházban. Az orvosok megállapították, ha meghagyják az ötödik végtagot, lehetséges, hogy a gyermek fejlődése közben valamilyen neurológiai probléma lép fel, aminek következtében szintén tolókocsiba kerülhet.


A kisfiú szülei teljesen tanácstalanok, nem tudják, mi lenne a legjobb döntés. Úgy határoztak, a vének tanácsához fordulnak, így Gaurab nagymamája visszautazott a falujukba, hogy megvitassa velük a lehetőségeket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában