Ország-világ

2016.10.10. 20:20

Helikopterezés és adok-kapok a parlamentben: Rogán elismerte, hogy hibázott - videó

Rogán Antal szerint az ügynek számára van egy nagyon komoly tanulsága: az, hogy politikus magáncélból soha nem használhat helikoptert, még akkor sem, ha ezt a felesége megengedheti magának.

Rogán Antalról, az uniós források elosztásáról és a tervezett alaptörvény-módosításról is beszéltek a képviselők az azonnali kérdések során, hétfőn a parlamentben. 


MSZP: rongyrázás volt Rogán helikopteres útja 


Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) szavai szerint a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal a rongyrázás egészen elképesztő fokozatát mutatta be, amikor helikopterrel utazott egy vidéki esküvőre. Kifejtette: amikor az ügy kiderült, "a miniszter hazudott, fenyegetőzött, majd néhány napra köddé vált", miközben megüzente, hogy az esetet lezártnak és magánügynek tekinti. 2007-ben polgármesterként viszont még azt mondta, hogy egy politikus élete nem magánügy, azt nem szabad titkolni - hangsúlyozta. 


Rogán Antal azt felelte: ha helikopterügyben egy szocialista képviselő kritizálja, akkor elég lenne annyit felelnie, hogy Kóka János. Hangsúlyozta, elismeri, hogy hibázott, és az ügynek számára van egy nagyon komoly tanulsága: az, hogy politikus magáncélból soha nem használhat helikoptert, még akkor sem, ha ezt a felesége megengedheti magának. 


Viszonválaszában Bangóné Borbély Ildikó azt felelte, férfiatlan, hogy Rogán Antal "a feleségével takarózik". Legyen már férfi, vállalja a felelősséget, ne bújjon a felesége szoknyája mögé! - szólította fel lemondásra a minisztert. Rogán Antal kijelentette, büszke a feleségére, aki sikeres és ügyes nő, de azt nem tudja, hogy a szocialista képviselőre büszke-e a férje, illetve büszke volt-e rá, amikor 2004-ben egy olyan kampány plakátjain szerepelt, amit "kifejezetten a magyarok ellen" folytattak. 


Jobbik: Rogán hozza nyilvánosságra felesége vagyonnyilatkozatát! 


Apáti István (Jobbik) arról beszélt, hogy Rogán Antal legális jövedelme nem fedezi az életvitelét. Felszólította a minisztert, hogy hozza nyilvánosságra felesége és az összes vele egy háztartásban élő közeli hozzátartozója vagyonnyilatkozatát. 


Rogán Antal azt felelte, hogy őt és feleségét évek óta folyamatosan nyomon követik, miközben a Jobbik elnöke két hete "arról panaszkodott" a parlamentben, hogy nyomon követik a magánéletét. Egyúttal azt javasolta a Jobbiknak, hogy ne csak akkor legyenek férfiak, amikor ütnek, hanem akkor is, amikor állniuk kell az ütést.


Apáti István, aki semmitmondónak és mellébeszélésnek nevezte a választ, kijelentette: egy igazi parasztgyerek a javakból csak annyit fogyaszt, amennyi szükséges, nem herdálja el a közvagyont, tisztességesen dolgozik és soha nem vetemedne lopásra. Egyúttal felszólította a minisztert, hogy mondjon le. 


Rogán Antal azt mondta, minden döntéséért vállalta a felelősséget, ahogy a hibáiért is. A lemondásra való felszólítás csak akkor lehetne akár csak némileg is jogos a Jobbik részéről, ha "fognák" Kovács Béla EP-képviselőt és "Brüsszelből visszakísérnék Moszkvába" - közölte. 

 

Országgyűlési tudósításunk percről percre ide kattintva olvasható >>


Rogán Antal helikopterezéséről itt olvashatnak további részleteket. 

 

Címkék#parlament

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában