Ország-világ

2016.10.06. 09:01

Ezt gondolja Trump Putyinról

Donald Trump republikánus elnökjelölt szerda este Nevadában kampányolva ismét szót ejtett Vlagyimir Putyin orosz elnökről.

Donald Trump republikánus elnökjelölt szerda este Nevadában kampányolva ismét szót ejtett Vlagyimir Putyin orosz elnökről: visszautasította azokat az állításokat, hogy szereti az orosz államfőt.

A Las Vegasban kampányoló milliárdos üzletember az hangoztatta: "Azt mondják, hogy Donald Trum szerelmes Putyinba. Nem szeretem, nem utálom. Majd meglátjuk, hogyan működnek a dolgok. Talán jó lesz a viszony közöttünk. Talán rémes lesz a viszonyunk. Talán a kettő között lesz a viszonyunk".

Az alelnökjelölti hétfői televíziós vitájában a republikánus Mike Pence tagadta, hogy ő vagy Trump valaha is méltatta, erős vezetőnek nevezte Putyint, majd "kicsiny és keménykedő vezetőnek" minősítette. Trump feltehetően ezért is finomított azon, hogy mit gondol az orosz kormányfőről. Pence egyébként korábban azt mondta, hogy Putyin jobb vezető saját országában, mint Barack Obama az Egyesült Államokban. Trump ugyanakkor leszögezte, hogy Oroszország értékes szövetséges lehet az Iszlám Állam elleni harcban. "Azt tudom csak mondani: ha kijövünk Oroszországgal és közösen a pokolba küldjük az Iszlám Államot, az emberek, az én részemről oké" - fogalmazott.

Trump kitért a kedd esti alelnökjelölti vitára is, és üdvözölte alelnökjelöltje, Mike Pence indianai kormányzó sikeres szereplését. "Fantasztikusak az értékelések róla, az enyém is és a felméréseké is" - fogalmazott Trump Pence teljesítményéről. A vitát követő első közvélemény-kutatások és sajtóelemzések egy része azt állapították meg, hogy az alelnökjelölti vitát felkészültségével, higgadtságával és érvelésével a republikánus elnökjelölt nyerte meg. Jóllehet több amerikai médium is rámutatott már korábban, hogy az elnökválasztással kapcsolatos, általában internetes közvélemény-kutatások nem megbízhatóak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában