Ország-világ

2016.10.07. 09:16

Egyeztetések zajlanak a SIM-kártyák ügyében a kormány és a szolgáltatók között

Egyeztetések folynak a kormány, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, valamint a mobiltelefon-szolgáltatással foglalkozó cégek képviselői között arról, hogy a jövőben illetéktelenek ne juthassanak feltűnés nélkül nagy mennyiségű telefonos SIM-kártyához - írta pénteki számában a Magyar Idők.

A napilap belügyminisztériumi forrásokra hivatkozva azt írta: a kabinet napokon belül konszenzusos javaslattal áll elő az ügyben.


A Magyar Idők szerint a mobilszolgáltatók profitorientáltsága és a magyar nemzetbiztonsági érdekek közötti ellentétet kell feloldani az egyeztetéseken. 


Úgy tudják, a miniszterelnök, a kormány több tagja és a terrorelhárítás vezetői már tárgyaltak a SIM-kártyák ügyéről. Az érintett testületek most azt vizsgálják, hogy a hírközlési törvény módosítása szükséges-e az ügyben, vagy egyéb módon kötelezik a szolgáltatókat arra, hogy hasonló esetekben miként járjanak el. 


Emlékeztettek arra, hogy egy hajléktalan nevére szervezett bűnözői körök 200 ezer T-Mobile SIM-kártyát vásároltak, amelynek egy része a párizsi, illetve a brüsszeli merényleteket végrehajtó terroristasejt tagjaihoz vándorolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában