Ország-világ

2016.09.23. 00:37

Tűzoltók haltak meg egy raktártűz oltásánál Moszkvában

Tűzoltók haltak meg egy raktártűz oltásánál Moszkva keleti részén csütörtök este - jelentették orosz hírügynökségek.

A lángokkal küzdő egyik mentőalakulat alatt beszakadt a tető. A jelentések szerint nyolc tűzoltóval megszakadt a kapcsolat, és közülük kettőt holtan találtak meg.


A tűz egy négyezer négyzetméteres raktárban ütött ki, amelyben műanyag termékeket, egyebek között művirágokat és edényeket tárolnak. Az oltásban 250 tűzoltó és 50 gépjármű vesz részt. A műveletet Oleg Bazsenov, a rendkívüli helyzetek minisztériumának helyettes vezetője irányítja.


A TASZSZ hírügynökség egyik helyszíni beszámolójában szemtanúkra hivatkozva arról írt, hogy a raktár területén vendégmunkások, feltehetően illegális bevándorlók tartózkodtak, akik az egyik melléképületben laktak. Munkások elmondása szerint a lakóhelyiségekben állandóan bekapcsolva tartották az elektromos fűtőberendezéseket, ami túlterhelhette a hálózatot, és rövidzárlathoz vezethetett.


Később hivatalos forrásból azt a tájékoztatást adták, hogy a tűz kitörésekor senki sem tartózkodott a raktár területén. 


Moszkvában az elmúlt hetekben az évszakhoz képest szokatlanul hideg volt, a hőmérséklet ritkán emelkedett 9-10 fok fölé. 


Az orosz fővárosban augusztus végén egy nyomda raktárában keletkezett tűz, amelynek következtében tizenheten életüket vesztették. Az áldozatok többsége kirgiz állampolgár volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában