Ország-világ

2016.09.19. 11:54

Több mint ötszáz települési önkormányzat kapott közművelődési támogatást

Több mint ötszáz települési önkormányzat nyert támogatást a kultúráért felelős államtitkárság háromszázmillió forintos pályázatán, az önkormányzatok közművelődési intézményük vagy közösségi színterük felújítására, illetve fejlesztésére fordíthatják a forrást.

A legkevesebb százezer forintos, vissza nem térítendő támogatást az önkormányzatok saját fenntartású - vagy közművelődési megállapodás keretében működtetett - közművelődési intézményük, közösségi színterük karbantartására, felújítására, műszaki-technikai berendezésének gyarapítására fordíthatják - áll az államtitkárság MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.


A támogatást az önkormányzatok által vállalt önrész arányában állapították meg. A társadalmi-gazdasági és infrastrukturális szempontból elmaradott, illetve az országos átlagot jelentősen meghaladó munkanélküliséggel sújtott települések esetében a vállalt önrészt háromszoros súllyal kellett figyelembe venni, és akkor is, ha az önkormányzat 2015. január 1-je után alapította az érintett intézményt. Ahol mindkét feltétel fennállt, a vállalt önrészt kilencszeres súllyal kellett tekintetbe venni.


A beadott 804 pályázatból 578 nyert támogatást - közölték, hozzátéve: a pályázatok egy részét azért kellett elutasítani, mert a vállalt önrész szerinti támogatás összege nem érte el a százezer forintot, más pályázók pedig öt éven belül már részesültek ugyanilyen célú támogatásban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában