Ország-világ

2016.09.22. 16:36

Lázár: várhatóan nagy nyomás alá kerül Magyarország

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján beszélt a népszavazásról.

15:50

Lázár: akár az alaptörvény is módosítható

Ha érvényes és eredményes lesz a kvótareferendum, a kormány akár az alaptörvény és az európai jogi keretek módosítását is javasolhatja  - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten.

A miniszter kérdésre elmondta: észak-európai országok kötelezettségszegési eljárás megindítását és akár kényszerítő eszközök, büntetés kiszabását kérik az Európai Bizottságtól Magyarország ellen, amiért az nem fogad vissza bevándorlókat. 30-50 ezer emberről van szó, akikről nekünk kellene gondoskodnunk, elhelyeznünk őket, mert Görögország nem venné vissza őket - mutatott rá.

Más országok - például Ausztria és Németország - egyelőre türelmesek, mert tudják, hogy ezek az emberek nem itt léptek először az EU területére - közölte Lázár János.

14:38

Magyarország az egyik leginkább szolidáris ország Európában

Magyarország az egyik leginkább szolidáris ország Európában, hiszen megvédi az EU határait, és ezt uniós támogatás nélkül teszi - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.

Lázár János hangsúlyozta: ezzel szemben az Európai Bizottságnak másfél éve nincs egyetlen világos és egyértelmű mondata sem a határok védelméről, semmit nem tett ezért.

    

Emlékeztetett: a múlt pénteki pozsonyi informális EU-csúcson nem értek el áttörő eredményt Brüsszel bevándorláspolitikájának megváltoztatása tekintetében, szombaton a nyugat-balkáni útvonalon fekvő országokkal egyeztetnek Bécsben, és itt újabb kísérletet tesznek arra, hogy hatást gyakoroljanak erre az uniós politikára.

14:37

Várhatóan nagy nyomás alá kerül Magyarország

A közeljövőben várhatóan nagy nyomás álá kerül Magyarország, ezért van szükség az október 2-i népszavazás egyértelmű állásfoglalására - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján, Budapesten.

A tárcavezető kiemelte: a referendumot illetően az a kérdés, hogy a választópolgárok olyan nemzeti egységet hoznak-e létre, amely megkerülhetetlen Brüsszelben, és amely messze túlmutathat azon, ki melyik párt szimpatizánsa.

    

A népszavazás nem a kormányról szól, hanem mindenkinek a saját életéről, arról, hogy kivel akarunk és fogunk együtt élni - magyarázta. Hozzátette: Angela Merkel német kancellár azt mondta, visszaforgatná az idő kerekét, de ez nem lehetséges, az egyetlen megoldás a már itt lévő menekültek elhelyezése az EU-n kívül.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában