Ország-világ

2016.09.09. 15:02

Juhász Pétert a TV2-n azzal vádolták meg, hogy Portik pénzeli, az Együtt alelnöke cáfol

Juhász videóüzenetben cáfolta a TV2-nek nyilatkozó egykori elítélt vádjait, amit egy kereszténydemokrata politikus úgy értékelt, hogy üzenetében Juhász beismerte a kapcsolatot.

munkatársunktól

A TV2-n egy férfi a héten azt állította, hogy "Juhász Pétert pénzeli Portik". Mint mondták egy egykori elítélt rab kereste meg a szerkesztőséget egy olyan témával, "amivel akár az életét is veszélybe sodorhatja". 


A férfi a riport szerint nemrég szabadult, 2,5 évet ült zsarolásért és önbíráskodásért. Gönczi Gábornak elmondta, hogy "Portik a saját emberének tartja az Együtt politikusát és alelnökét, V. kerületi képviselőt, ez pedig sokat jelent". Portik Tamás a férfi állítása szerint azt is elmondta, hogy azért pénzeli Juhász Pétert, mert a jelenlegi kormányt meg szeretné dönteni, és így akar kikerülni a börtönből.


Juhász Péter a Pesti Srácok, Heti Válasz cikkeire és a TV2 riportjára a Facebookon egy videóban reagált.


Az Együtt alelnöke hosszasan taglalta, hogy soha nem beszélt Portik Tamással, sohasem fogadott el tőle pénzt, és nem is fogadna. A videó utolsó perceiben elmondta, hogy egyszer tett szívességet Portik kapcsolattartójának, sajtófigyelésre kérték meg. 


Juhász azt is mondta, szétperli az összes médiumot, amely megrágalmazza. 

 

" data-width="500">

A TV2 adása alatt Juhász Péter azzal frissítette a facebookos videójához írt kommentárt, hogy perre megy:

Egészen félelmetes, hogy mit meg nem engednek maguknak ezek a bűnözők. Nem a rabtársra gondolok, aki nyilván némi jutalom vagy fenyegetés hatására ilyet mond, hanem a fideszes propagandát megrendelő és előállító senkiháziakra. Természetesen szétperlem őket. A jó hír, hogy így tényleg lesz pénz a korrupció feltárására.


A TV2 riportjában ennek ellenére, mialatt a videón Juhász arról magyaráz, hogy nem dolgozott Portiknak, ezt a szöveget írták ki csütörtökön: "beismerte, hogy Portiknak dolgozott".


Hollik István kereszténydemokrata képviselő szerint Juhász Péter, az Együtt alelnöke beismerte, hogy kapcsolatban áll a jelenleg börtönbüntetését töltő Portik Tamással - áll az MTI pénteki hírében.


A politikus pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: beismerő vallomásnak tekinthető Juhász Péter reagálása arra a hírre, hogy kapcsolatban áll Portikkal.


Közölte: Portik Tamás egyik volt rabtársa azt mondta, hogy Portik tanácsokkal és pénzzel is segíti Juhász Pétert.


Hollik István felszólította Juhász Pétert, válaszoljon: kapott-e pénzt Portik Tamástól, és ha igen, mennyit és mit kellett azért tennie. 


A sajtótájékoztatón megjelent az Együtt alelnöke is, aki hazugságnak nevezte az állításokat, és kijelentette: csak akkor látta Portik Tamást, amikor a Rogán Antal által ellene indított perben beidézték.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában