Ország-világ

2016.09.20. 11:32

Jim Carreyt szörnyű dologgal vádolják

Az amerikai komikust volt barátnője halálának gondatlan okozásával gyanúsítják.

Jim Carrey amerikai komikust volt barátnője halálának gondatlan okozásával vádolják.

A hétfőn Los Angelesben benyújtott vádirat azt állítja, hogy a színész álnéven beszerzett, vényköteles, bódító hatású gyógyszerekkel látta el volt barátnőjét, aki tavaly halt meg túladagolás miatt.

Carreyt az elhunyt Cathriona White özvegye, Mark Burton vádolta meg, White az előző években a filmsztárral élt kapcsolatban.

A vádak szerint Carrey Arthur King álnéven jutott a gyógyszerekhez, melyeket továbbadott White-nak. A nő halála után Carrey megpróbálta eltüntetni a nyomokat.

A színész kereken visszautasította a gyanúsítást. A tmz.com celebportál közölte Carrey szavait, melyek szerint az eljárás "szívtelen próbálkozás, hogy a nőt, akit szerettem, és engem kihasználjanak".

Azt is mondta, hogy "vannak pillanatok az életben, amikor az embernek fel kell állnia és meg kell védenie magát a világ gonoszságával szemben".

Hozzátette: "Cat problémái jóval azelőtt jelentkeztek, hogy találkoztunk volna, tragikus halálát sajnos senki sem tudta megakadályozni. Nagyon remélem, hamarosan vége lesz annak, hogy egyesek megpróbálnak hasznot húzni belőle és végre nyugodni hagyják".

Carreyt a perben Marty Singer, a hírességek védőügyvédje képviseli. A jogász az özvegy lépését pénzszerzési kísérletnek értékelte.

A tmz.com információi szerint az ügyvéd úgy érvelt, hogy a gyógyszerrecepteket White lopta el Carreytől, nem a színész adta őket szándékosan a nőnek.

A jogász szerint White és Burton csak névházasságot kötött, hogy a nőt ne küldjék haza Írországba. Nem is éltek együtt, tehát "a társ elvesztéséről" panaszkodni abszurd.

Az özvegy férj egy pontosan meg nem határozott pénzösszeget kér, mellyel a temetési és az ügyvédi költségeit fedezné.

Cathriona White-ot tavaly szeptemberben találták holtan, az igazságügyi orvosszakértő gyógyszerkoktél-túladagolást állapított meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában