Ország-világ

2016.07.04. 10:58

Már félszáznál több halottjuk van az indiai földcsuszamlásoknak és árvizeknek

Legalább ötvenen meghaltak és 17-en eltűntek az elmúlt napokban az észak-indiai Uttarakhand és Arunácsal Prades államban a heves esőzések kiváltotta földcsuszamlásokban és árvizekben - közölte hétfői összesítésében a katasztrófavédelmi hivatal.

A katasztrófa által legsúlyosabban érintett terület a hegyvidéki Uttarakhand állam, ahol több mint hatvan lakóházat temettek maguk alá a sár- és kőlavinák. Itt az elmúlt három napban 41 ember halt meg és 17-en eltűntek. Több mint 200 lábasjószág pusztult el.


Arunácsal Pradesben több mint harminc embert temettek maguk alá a földcsuszamlások, és egyelőre csak tíz embert sikerült élve kimenteni. A túlélők utáni kutatást erősen nehezítik a folytatódó heves esőzések.


Indiában a júniustól októberig tartó esős évszakban gyakoriak az erős viharok, áradások és földcsuszamlások, és az ítéletidő miatti halálesetek sem ritkák.


Három évvel ezelőtt, 2013 júniusában több mint hatezer helyi lakos, turista és zarándok halt meg az uttarakhandi áradásokban és földcsuszamlásokban, több tízezer épület rongálódott meg, és a termés hetven százaléka kárba veszett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában