Ország-világ

2016.07.26. 20:09

Katolikus világtalálkozó - Az összes világrész fiataljai a szeretet nyelvén fognak beszélni

A világ minden tájáról Krakkóba érkező zarándokok sokféle nyelvet beszélnek, de mostantól az evangélium, a szeretet nyelvén fognak megszólalni - mondta kedd este, az Ifjúsági Világtalálkozó nyitómiséje elején Stanislaw Dziwisz bíboros, így üdvözölve az összegyűlt mintegy kétszázezer fiatalt.

"Az összes kontinensről, az összes országból jöttetek ide, a Föld keleti és nyugati, északi és déli részéről egyaránt" - üdvözölte Dziwisz bíboros a sokszínű tömeget. "Sokfélék a vágyaitok, sok nyelven beszéltek, mától kezdve azonban az evangélium nyelvén szólítjuk meg egymást" - mondta, hozzátéve, hogy ez a szeretet, a testvériség, a szolidaritás és a béke nyelve.

Katolikus világtalálkozó Krakkóban


A bíboros ezt követően hat világnyelven mondott üdvözletet, ezt a fiatalok nagy tapssal fogadták.


A krakkói érsek, aki II. János Pál pápa személyes titkára volt, a krakkói Blonia-mezőn mutatja be a Ferenc pápa lengyelországi zarándoklatával összekötött, hatnapos 14. katolikus Ifjúsági Világtalálkozót (IVT) megnyitó szabadtéri misét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában