Ország-világ

2016.07.25. 08:15

Fiatal szakemberek tervet készítettek a Népliget megújítására

Fiatal szakemberek egy, a nyár elején lezárult nyolchetes műhelymunka keretében tervet készítettek a Népliget megújítására - olvasható a Magyar Idők hétfői számában.

A napilap beszámolója szerint a ReCity Magazin által szervezett műhely a Nemzeti Tehetség Program keretében, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg. A résztvevők között volt építész, tájépítész, szociológus, természetvédelmi mérnök és környezeti kommunikáció szakos fiatal is. A program keretében lakossági fórumot is tartottak, és az ott elhangzott ötletek is belekerültek a tervbe.


A kidolgozott fejlesztési koncepció alapján a Népliget védett történeti kert volta és rendkívüli fajgazdagsága, valamint a lakossági fórumon elhangzott igények miatt a parkban a meglévők mellett csak néhány új kiszolgáló épületet - például öltözőt, értékmegőrzőt, illemhelyet - alakítanának ki - olvasható a cikkben. A parkban különböző korosztályokat vonzó "gócpontokat" - sportolási, pihenési, szórakozási, oktatási, kulturális helyszíneket - hoznának létre.


Az elkészült koncepciót és javaslatcsomagot a szervezők eljuttatták a fővárosi önkormányzat és a kőbányai önkormányzat illetékes osztályaihoz, valamint civil szervezetekhez - írták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában