Ország-világ

2016.07.10. 10:28

Ez volt a horror hete Magyarországon

Öngyilkos feleségrabló, a segíteni akaró embertársa kocsijával menekülő, lángoló férfi, szerelmes, aki kiugrott a kilencedikről, ámokfutó háromgyerekes apuka. A mögöttünk álló hét napban annyi borzasztó - és kísértetiesen hasonló - eset történt, amennyi tíz év alatt szokott. A csillagok állása? Fronthatások? A pszichológus szerint nem ismerjük magunkat, és nem tudjuk feldolgozni a stresszt.

Kiskunfélegyházán, az 5-ös főút mellett, az egyik parkolóban múlt vasárnap hajnalban lángolt egy kocsi, amelyben benne ült a sofőr. A segítségére sietett egy szintén kiskunfélegyházi ember: kirángatta az égő járműből, megpróbálta eloltani, illetve megszabadítani lángoló ruhájától. A férfi azonban el akarta vinni az illető autóját, amiben ott ült a fia, és épp a tűzoltókat hívta. Dulakodtak, végül egy másik megálló autós járt pórul: az ő kocsiját orozta el G. Imre, és elhajtott Kecskemét felé. De nem jutott messzire: egy ház kertjébe hajtott, felborult, és a helyszínen belehalt égési sérüléseibe. A helyiek csendes, jóravaló embernek ismerték Imrét, az egész város megdöbbent a történteken - írja a BorsOnline.


Kedden hajnalban hatalmas robbanásra riadt Kocsér. B. Ferenc magára gyújtotta a háza melléképületét, ami tele volt petárdákkal, majd felakasztotta magát. Mindezt azután tette, hogy elrabolta egy buszmegállóból, majd baltával fejbe verte feleségét, és kitette egy jászkarajenői tanyán. A férfi nem tudta feldolgozni, hogy az asszony elhagyta.


Ugyanezen a napon történt Budapesten, Kelenföldön, hogy a Bártfai utca egyik tízemeletes házából a mélybe vetette magát egy férfi. Ő is magánéleti krízis miatt döntött úgy, hogy eldobja magától az életet: előtte szakított vele a barátnője. Félig a konténerekre érkezett, amiket épp köztisztaságiak takarítottak: a szemük láttára, a közvetlen a közelükben csapódott a földbe – borzalmas látvány lehetett.


Pénteken délelőtt Szombathelyen kezdett kegyetlen ámokfutásba egy háromgyerekes családapa. Volt felesége ugyanis meglátogatta albérletében, ahol a férfi két közös gyermekükkel élt. A 47 éves ember nekirontott, és több késszúrással megölte az asszonyt. Ezután várandós lánya szeme láttára kiugrott az ötödik emeleti lakásuk ablakából. Egy iskola és egy bölcsőde közti részre zuhant, és szörnyethalt.


Mi lehet a háttér?


Oké, az élet nehéz, tele van problémákkal, az emberek agyon vannak terhelve gondokkal és tennivalókkal, de magyarázat ez arra, hogy így „kezelik" a magánéleti gondjaikat?


– Elképesztő mennyiségű stressznek vagyunk kitéve, amit tudni kellene feldolgozni – világította meg a tragédiák lelki hátterét a Borsnak Csehák Hajnalka pszichológus. – Ezek az emberek a tehetetlenség állapotába kerültek, ami erős szorongást okoz, a szorongás pedig agressziót szül. Egy erős, negatív impulzus pedig áttöri a viselkedési gátat. Ha a bajban nem kérünk időben másoktól segítséget, frusztráltak leszünk, és ebben az esetben védtelenné válunk az agresszió ellen.

 

Borsonline.hu

Címkék#belföld

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában