Ország-világ

2016.07.14. 15:43

Biztosító - Több száz bejelentés megyénkből a vihar miatt

A Groupama Biztosítóhoz a szerdán napon több mint 1000 kárbejelentés érkezett a hét eleji viharok miatt, ebből több mint 600 Vas és Győr-Moson-Sopron megyéből.

kisalfold.hu


A második legtöbb lakásbiztosítási szerződést kezelő biztosítótársaságnál a kárbejelentések száma az országon áthaladó vihar következtében meghaladja az 1000 darabot, kárösszege pedig a 75 millió forintot. 

A bejelentések 90%-a jégverés miatt érkezik a társasághoz. Különösen Vas megyét érintette a keddi extrém időjárás, a kárbejelentések fele innen származik. 


Szerdán a Balaton északi partján tombolt heves intenzitású vihar, a vállalat a mai napon ezért - elsősorban Veszprém megyéből - újabb bejelentési hullámra számít. 


Összességében az országon átvonuló vihar következtében 3000, akár 4000 kárbejelentésre is számít a Groupama Biztosító a következő napokban. 


A társasághoz bejelentett károk gyorsított ütemben, gyakran már a helyszíni szemle napján, vagy az azt követő napon kifizetésre kerülnek, nagyobb károknál pedig szükség esetén kárelőleget fizet a biztosító. A károk mielőbbi rendezése érdekében munkaerő-átcsoportosítást és hétvégi munkavégzést is elrendelt az érintett területen a társaság.


A Groupama Biztosító a kárbejelentéseket továbbra is folyamatosan, több csatornán fogadja: a bejelentések online a www.groupamadirekt.hu „Írjon nekünk!" menüponton keresztül, telefonon, a Groupama TeleCenter a 06 1 467 3500 telefonszámán, faxon, valamint az ügyfélszolgálati irodákban személyesen is megtehetők.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában