Ország-világ

2016.06.02. 12:00

Gattyán György pert nyert a NAV ellen

A perben nagyjából 50-60 milliárd forintnyi áfát és büntetést igényelt a cégtől az adóhatóság, és ennél valamivel több vagyont már le is zárolt.

Megnyerte az évek óta zajló perét a NAV-al szemben a Docler Holding, Gattyán György cége - ezt közölte a cég az Indexszel.

A portál felidézte, hogy a perben nagyjából 50-60 milliárd forintnyi áfát és büntetést igényelt a cégtől az adóhatóság, és ennél valamivel több vagyont már le is zárolt az eljárás során.

A Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság szerdai jogerős döntésével megszüntette a NAV határozatát, ami alapján pénzt követelt a Gattyánéktól, és kimondta, hogy a NAV nem használhatta volna azokat a bizonyítékokat, amik alapján adócsalással vádolta Gattyán cégét, illetve még az alapján a bizonyítékok alapján sem mondható ki, hogy Gattyán cége bármilyen adószabályt megszegett volna.

A per arról szólt, hogy vajon áfát csalt-e a Docler Holdinghoz tartozó WebMindLicenses Kft. azzal, hogy egy portugál cégnek adta licencszerződéssel a LiveJasmin, a világ egyik legnépszerűbb erotikus weboldalának az knowhow-ját és üzemeltetését. A weboldalt, amit Gattyán cége hozott létre és üzemeltetett egy darabig, 2009-től egy portugál cég, a Lalib üzemeltette, miközben alvállalkozóként az oldalon több Docler cég dolgozott, a fejlesztéstől az ügyfélszolgálatig.

Az ügyben a magyar bíróság előzetes döntéshozatali eljárást kért az Európai Bíróságtól, hogy megsérti-e az uniós áfa irányelvet, ahogy a LiveJasmin oldalt működteti a Lalib és a Gattyán cége. Az Európai Bíróság pedig még tavaly decemberben kimondta, hogy nem - idézték fel.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában