Ország-világ

2016.06.02. 13:54

Boxerrel támadtak meg egy kalauzt

A kalauz annyira megsérült, hogy a munkáját sem tudta folytatni.

Szerda délelőtt, a Budapestről Ceglédre tartó vonaton egy utas boxerrel támadt a jegyvizsgálóra, aki a sérülései miatt a munkáját sem tudta folytatni - közölte a vasúttársaság.

Idén május végéig 14, 2015-ben összesen 68, 2014-ben 52, míg 2013-ban hatvan, többségében személyi sérüléssel nem járó esetet jelentettek. Leggyakrabban az érvényes menetjegy vagy bérlet nélkül utazók lépnek fel fenyegetően a jegyvizsgálókkal szemben.

A MÁV-START mélyen elítéli a munkavállalóit ért támadásokat, és mindent megtesz a jegyvizsgálók, fedélzeti jegyellenőrök emberi méltóságának védelme, továbbá biztonságának garantálása érdekében.

A cél, hogy egyetlen ilyen eset se maradhasson jogkövetkezmény nélkül. Ehhez azonban szükséges, hogy az érintettek feljelentést tegyenek, vagy legalább jelezzék az atrocitást.

Felidézték, hogy számos rendőrségi és polgárőrségi megállapodást kötöttek, biztonsági személyzetet, vasútőri kíséretet rendeltek meg és biztonságtechnikai beruházásokat valósítottak meg.

Az utasok és a fedélzeti személyzet biztonságérzetének, biztonságának növelése érdekében a vasúttársaság évente közel 80 ezer vonatot kísértet biztonsági, vasútőr személyzettel, a rendőrség pedig nagyságrendileg 8-8,5 ezer vonaton van jelen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában