Ország-világ

2016.06.12. 23:26

Bakondi: a tömegek beáramlása kezelhetetlen helyzetet okoz Európában

Az ellenőrizetlen tömegek beáramlása kezelhetetlen helyzetet idéz elő Európában - emelte ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Bakondi György szerint erről Matteo Renzi olasz kormányfőnek a Dél-Olaszországban élők véleményét kellett volna megkérdezni, akik a migrációs hullámtól szenvednek. A belbiztonsági főtanácsadó szerint az olasz kormányfő "ideológiai alapú" nyilatkozatot tett, amely jól illeszkedik a baloldali "migránsbarát" politikához.


A La Repubblica balközép olasz napilap vasárnap írt arról, hogy Matteo Renzi olasz miniszterelnök előző nap a La Repubblica Rómában zajló író-olvasó találkozóján azt mondta: nem törődik a kelet-európai országok kritikáival. "A keleti államok, amelyeket Európa megmentett a válságtól, ugyanazok, amelyek ma falakat emelnek és erkölcsi leckét adnak a migrációról, nem törődve azzal, hogy egy gyerek a tengerbe fullad-e vagy sem" - idézte a napilap az olasz kormányfő szavait.


Bakondi György az M1 műsorában kiemelte: Magyarország minden, az illegális bevándorlással szemben fellépő országgal szolidáris. Hozzátette: a magyar kormány álláspontja - amelyet szóban és írásban már többször rögzített - továbbra is egyértelmű: a migrációt meg kell állítani, az útvonalakat ellenőrizni kell.


A főtanácsadó szerint a migrációs hullám mindkét fő útvonalon folytatódni fog. Az egyelőre bizonytalan, hogy az EU-Törökország közötti megállapodás függvényében mi történik a balkáni útvonalon.


Bakondi György kitért arra is, hogy az elmúlt napokban száz felett volt az illegális határátlépés miatt elfogott emberek száma. Az Ásotthalmon tervezett tranzitzóna kapcsán kiemelte: téves értelmezés, hogy az egy migránstábor lesz. Ott a beérkezők teljes körű - egészségügyi, nemzetbiztonsági, rendvédelmi, jogi - ellenőrzését követően 72 órán belül döntés születik, hogy visszairányítják őket, vagy megkaphatják a menekültstátuszt - fejtette ki a belbiztonsági főtanácsadó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában