Ország-világ

2016.05.22. 10:28

Petárdákkal, üvegekkel támadták meg a melegfelvonulást biztosító rendőröket

A jobboldali ellentüntetők először a felvonulás résztvevőit akarták megdobálni, ám amikor a rendőrök közéjük álltak, őket támadták meg.

Petárdákkal és üvegekkel támadtak jobboldali ellentüntetők a lengyelországi Gdanskban szombaton megrendezett melegfelvonulást biztosító rendőrökre - közölte a lengyel rendőrség egyik szóvivője.

A felvonulás mintegy hétszáz résztvevője a homoszexuálisok és más kisebbségek egyenjogúságát hirdetve vonult az utcára. A rendezvény közelében összegyűlt mintegy kétszáz ellentüntető is, akik közül többen "Mondj nemet a szivárvány diktatúrájára" feliratokat tartottak a magasba, utalva ezzel a nemzetközi melegmozgalom jelképének számító szivárványra.

A szóvivő azt mondta, az ellentüntetők megpróbálták megtámadni a felvonulás résztvevőit, és amikor a rendőrök jelenléte miatt ez nem sikerült nekik, a biztonsági erők tagjain "vezették le agresszivitásukat".

A hatóságok öt személyt őrizetbe vettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában