Ország-világ

2016.05.04. 10:35

74 milliárd juthat a rászoruló gyermekek étkeztetésére

Még a korábbi terveket is meghaladó, összesen közel 74 milliárd forintos támogatást adna a jövő évi költségvetés szociális gyermekétkeztetési célokra.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára a Magyar Időknek elmondta: ez a támogatás több mint kétmilliárd forinttal magasabb a 2016-os költségvetési törvényben egy éve elfogadott összegnél.

A napilap szerdai számában közölt cikk szerint az államtitkár kiemelte: a többlet abból adódik, hogy idén januártól a kormány minden évközi szünetre kiterjesztette a szünidei étkeztetést, így nemcsak nyáron, de tavasszal, ősszel és télen is kaphatnak ingyenesen enni a rászoruló gyerekek.

Hangsúlyozta: ezenfelül a jobb minőségű ételek elkészítése érdekében a már megemelt napi támogatási összeggel számol a jövő évi költségvetés tervezete.

Az önkormányzatok az intézményi gyermekétkeztetésre 67,2 milliárd forintot, a rászoruló gyermekek szünidei étkeztetésének támogatására 6,7 milliárd forintot fordíthatnak állami támogatásként, amely csaknem 2,2 milliárd forinttal több, mint az idei forrás.

Rétvári Bence kiemelte: a 2017-es költségvetés tervezete a rendszerváltás óta a legnagyobb összeget biztosítja gyermekétkeztetésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában