Ország-világ

2016.04.29. 19:53

Aknatámadás érte az aleppói orosz főkonzulátust

A főkonzulátus területére egy akna hullott, további három pedig a kerítésen kívül robbant fel.

Aknavető-támadás érte csütörtökön Oroszország főkonzulátusát a szíriai Aleppó városában - közölte pénteken az orosz külügyminisztérium. Az incidensnek nincsenek halottjai, sérültjei.

A moszkvai hivatalos tájékoztatás szerint a főkonzulátus területére egy akna hullott, további három pedig a kerítésen kívül robbant fel. Az anyagi kár felmérése folyamatban van.

Az orosz diplomáciai tárca tájékoztatása szerint az aleppói főkonzulátus tevékenységét 2013-ban biztonsági megfontolásokból felfüggesztették, a munkatársak egy részét evakuálták, egy másik részét pedig Damaszkuszba irányították át. A képviseletre jelenleg szíriai állampolgárságú műszaki személyzet felügyel.

Az orosz diplomácia tárca határozottan elítélte a terrortámadást, amelyet értesülései szerint az an-Núszra Front és a vele szövetséges szervezetek hajtottak végre. A külügyminisztérium szándékosnak minősítette az incidenst, és rendkívül fontosnak nevezte az ilyen akciók visszaszorítását, valamint a február 22-én meghirdetett tűzszünet betartását közvetlenül felügyelő Szíriát Támogató Nemzetközi Csoport két társelnöke, Oroszország és az Egyesült Államok közötti koordináció erősítését.

A külügyminisztérium felhívást intézett a támogató csoport minden tagjához, hogy tegyenek meg mindent, amit tudnak a tűzszünet tiszteletben tartása érdekében, és annak részesei minden értelemben, így földrajzilag is határolódjanak el a terroristáktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában