Ország-világ

2016.03.10. 18:29

Öngyilkos lett a fiú, akit azért nem vettek fel a középiskolába, mert tolvajnak hitték

Beismerte felelősségét egy japán általános iskola egyik kiskorú diákjának a halálában, aki öngyilkos lett, miután elutasították középiskolai felvételét, mert iskolája tévesen azt állította róla, hogy bolti lopáson érték - számolt be csütörtökön a japán sajtó.

A 15 éves fiú tavaly december 8-án végzett magával, miután az intézmény tájékoztatta, hogy nem állítanak ki róla ajánlást választott középiskolájának, mert kartonjában az szerepelt, hogy az iskolában töltött első évében lopott egy élelmiszerboltból. Ez az információ később tévesnek bizonyult. 


A Hirosima prefektúrában fekvő Fucsu város általános iskolája elismerte felelősségét: Hirosi Szakamoto iskolaigazgató és több tisztségviselő egy csütörtökön megjelent jelentésben azt írta, hogy a tanárok rosszul kezelték a birtokukban lévő információt és nem szenteltek elég figyelmet a fiúnak. 


A bűncselekményt nem a 15 éves diák követte el, hanem egy másik iskolatársa, véletlenül mégis az ő neve került be az iskola elektronikus adminisztrációs rendszerébe. Habár 2013 októberében papíron javították a hibát, a számítógépes rendszerbe a javítást már nem vezették át. Tanára ez alapján vonta később felelősségre a fiút, aki az oktató állítása szerint "nem tagadta egyértelműen" a történteket. 


A japán oktatási minisztérium csütörtökön felállított egy bizottságot, hogy kivizsgálják a történteket. 

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja (mobilról is) a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában