Ország-világ

2016.03.16. 23:00

A Fehér Ház szigorította az Észak-Korea elleni szankciókat

Barack Obama a média figyelmétől távol, kommentár és nyilatkozat nélkül írta alá az elnöki rendeletet.

Barack Obama elnöki rendeletet írt alá, amellyel szigorítja a szankciókat Észak-Korea ellen a január 6-i hidrogénbomba-kísérlet és a ballisztikus rakéta február 7-i felbocsátása miatt - adott hírt szerdai közleményében a Fehér Ház.

Az elnöki döntés szóba került a szokásos napi sajtószóvivői tájékoztatón is. A rendeletet - amelyet Obama kedden írt alá - Észak-Korea január 6-i hdrogénbomba-kísérlete, majd február 7-i ballisztikusrakéta-felbocsátása miatt hozta az amerikai kormányzat. Nem új szankciókról van szó, hanem az eddig is érvényben lévő szankciók további szigorításáról.

"Ezek az akciók megegyeznek azzal a hosszú távra szóló elkötelezettségünkkel, hogy folyamatosan nyomást gyakoroljunk az észak-koreai rezsimre" - fogalmazott közleményében Josh Earnest, a Fehér Ház szóvivője. Leszögezte: az Egyesült Államok és a nemzetközi közösség nem tűri, hogy Észak-Korea nukleáris és ballisztikusrakéta-kísérleteket folytasson, s ennek árát Észak-Korea mindaddig megfizeti, amíg nem hajlandó teljesíteni nemzetközi kötelezettségeit.

Barack Obama a média figyelmétől távol, kommentár és nyilatkozat nélkül írta alá az elnöki rendeletet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában